Política

Orengo demana a l'alcalde de Gandia que complisca la llei perquè l'oposició tinga dedicació exclusiva

Presentarà a la Junta de Portaveus una doble proposta per a garantir, al menys, una dedicació exclusiva per cada grup de l'oposició i un secretari de Grup

El portaveu del Grup Municipal Socialista i secretari general del PSPV a Gandia, José Manuel Orengo, ha anunciat hui que presentarà a la propera Junta de Portaveus una proposta que servisca per a reprendre el diàleg entre govern i oposició i servisca per a aconseguir un consens “necessari” que garantisca una estructura mínima per a l'oposició i evitar “la duresa que el darrer retall anunciat per Torró en agost, suposa per als drets i deures democràtics de l'oposició”.

En concret, la proposta que presentaran els socialistes té una doble vessant: per una part, per a demanar que es mantinga la figura dels secretaris de grup, i per altra, garantir que algun regidor de l'oposició puga dedicar-se a representar els drets dels seus votants “les 24 hores del dia” amb una dedicació exclusiva, incidint i donant la raó a la senadora del PP, Carla Ripoll, en la idea de la dificultat de fer oposició sense una dedicació exclusiva. I tot, amb mesures que no suposarien més cost per a les arques municipals, aconseguint l'estalvi que demana el govern però sense minvar l'estructura de l'oposició.

Per raon de caràcter legal, Orengo ha assegurat que no farà altra cosa que demanar que es complisca la llei i se'ls garantitze la possibilitat de disposar d'un secretari de Grup que coordine la representació que l'oposició té dret i deure d'exercir.

Però els socialistes han anat més enllà i demanaran que si el govern vol estalviar-se els sous dels eventuals, done la possibilitat de que siga personal funcionari de la casa qui s'assigne com a secretaris del grup.

Per això, Orengo ha explicat que demanaran a la Junta de Portaveus que es garantitze que els partits de l'oposició tinguen, al menys, una dedicació exclusiva o un 20% del total dels recursos dels grups, amb l'objectiu de “facilitar la tasca de l'oposició i permetre que un regidor puga dedicar-se íntegrament a aquesta tasca, recuperant així l'equilibri de representativitat en el que va començar la legislatura”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.