Política

Crítiques a la negativa de l'alcalde de Castelló a abaixar-se el sou

Alfonso Bataller cobra 6.464 euros al mes, més que el president de la Generalitat valenciana

Iniciativa-Compromís considera insuficient la rebaixa de salaris públics prevista i demana “límits ètics”

El secretari d'organització d'Iniciativa-Compromís a la ciutat de Castelló, Pepe Cueva, ha criticat hui que l'alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, es negue a retallar-se el seu “abusiu” salari abans que entre en vigor la nova llei de regulació de salaris de càrrecs públics, que posarà un màxim inferior al que cobren els membres del govern central.

“Bataller ha deixat clar el missatge que no pensa tocar-se el salari, 6.464 euros al mes, i pretén esgotar el termini per a aquest cobrament fins a la data límit, mentre els ciutadans que li hem de pagar aquest sou estem patint el que no està escrit amb les retallades i impostos”, ha lamentat Cueva.

El portaveu ecosocialista ha criticat, a més, el màxim pensat en la nova llei. “Continua sent exagerat i permetrà que no afecte la resta de regidors que cobren barbaritats, des de 5.494 euros al mes els tinents d'alcalde, fins a més de 3.000 euros el regidor no electe... quantitats que mai no cobrarien en cap altre lloc”, ha especificat.

Segons Cueva, cal posar-hi “límits ètics”, com ara que cap regidor puga cobrar més del que cobrava en la seua activitat professional anterior, “amb un límit digne”. Cueva considera que “s'ha creat una elit de gent que empra les institucions per a obtindre uns salaris que en les seues activitats professionals mai no cobrarien”.

“Un pacte de decència seria posar un sostre raonable, que estaria molt lluny dels 4.000 euros al mes que cobren i continuaran cobrant bona part dels regidors del PP de Castelló.

Ahir la regidora d'Esquerra Unida a l'Ajuntament de Castelló, Carmen Carreras, ja es va pronunciar en termes similars. Carreras també va criticar tant el sou de Bataller –superior al del president Alberto Fabra–, com els de la resta de regidors, que va qualificar d'“astronòmics”, i els va acusar d'“insolidaris amb la ciutadania”.

“Si Alfonso Bataller tinguera alguna intenció de deixar de beneficiar-se de les arques públiques ja hauria posat remei quan va entrar d'alcalde; si només acata la llei és perquè la seua intenció primera no és la de servir la ciutadania”, va declarar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.