Política

S'obri el cisma al PP alcoià

Sedano, Sanus i Santacreu abandonen el partit i passen al grup mixt

Jorge Sedano, qui fóra l'alcalde d'Alcoi a l'anterior legislatura, ha confirmat el seu pas al grup mixt del Consistori alcoià acompanyat pels regidors Rafael Sanus i Mario Santacreu. Amb aquest gest, la victòria del sector ciscarista del partit conservador es fa ben palesa al lliurar-se d'un dels entrebancs per fer-se amb la direcció del partit a Alcoi.

La crisi al si del PP alcoià va sorgir al retirar Sedano les dedicacions exclusives als regidors Fernando Pastor, qui serà el nou portaveu- i a José Luis González, aspecte que va motivar que sis regidors populars -Pastor, González, Eugenia del Castillo, Rosa Sánchez, Carmen Payá i Juan Abad- estamparen la seua signatura amb la finalitat de rellevar Sedano com a portaveu i substituir-lo per Pastor. La maniobra política, a banda de canviar el rostre del representant que va perdre l'alcaldia en les anteriors eleccions municipals, tenia també altre rerefons com el de propiciar l'arribada a la direcció local de Rafael Miró, més ben vist a València en consonància amb la línia del vicepresident autonòmic que no pas amb el passat campsista de Sedano.

L'ex alcalde ha comentat en fer pública la seua baixa al Partit Popular que «ha estat una decisió molt difícil i meditada, basada en la dignitat i la llibertat de pensament. Tenim defectes i virtuts, però per descomptat som seriosos, treballadors i disciplinats, i pensem en els afiliats i en els més de 12.000 alcoians que ens van votar en les últimes municipals». Segons la seua explicació, «vaig intentar propiciar un relleu tranquil, no només de Jorge Sedano sinó també un relleu generacional. Vaig començar a fer gestos i, per això, Santacreu va quedar fora de les exclusives i vaig haver de cedir degut a les pressions de persones amb les quals no confiava».

Sedano s'ha referit a «la guerra caïnita» tot i voler fer una transició «modèlica» que finalment no ha prosperat degut a què «González i Pastor ja van intentar tirar-me al novembre, sense ètica política i dividint i afeblint al grup mentre em bloquegen una cita amb Fabra per explicar-li la situació. A dia d'avui, encara no he pogut parlar amb ell, i la setmana passada la provincial em va enganyar quan em va dir que no estava darrere de l'operació i quan ja té decidit que Rafa Miró siga el candidat a la presidència local».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.