Política

La falta d'enteniment entre el vicepresident i la consellera deixa Ontinyent sense l'avançat d'idiomes

El departament de María José Català fa oïts sords als requeriments del José Císcar per complir la seua promesa amb l'Alcalde d'Ontinyent

Tècnics d'Educació han dit que si el poble de la consellera no té avançat tampoc ha de tindre'l Ontinyent

La falta d'enteniment entre el Vicepresident del Consell, José Císcar, i la consellera d'Educació, Mª José Català, impedirà que Ontinyent compte enguany amb nivell avançat d'anglès, francès i alemany al seu aulari de l'Escola Oficial d'Idiomes.

El Govern d'Ontinyent ha lamentat que aquesta manca d'enteniment entre els distints membres del Consell vaja a perjudicar l'alumnat d'Ontinyent, que no podran cursar l'avançat d'idiomes en un moment en què el coneixement d'altres llengües pot ser clau per a trobar feina.

Cal recordar que el passat 16 de novembre de 2011 José Císcar va anunciar a l'Alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i al Regidor d'Educació, Pepe Pla, que l'Escola Oficial d'Idiomes d'Ontinyent impartiria a la ciutat el nivell avançat d'anglès, francès i alemany, una reivindicació que venia fent-se des de diversos sectors polítics, socials i econòmics d'Ontinyent. De fet, ja en 2010, amb el PP al front de l'Ajuntament, els estudiants que van aprovar el nivell intermedi d'anglès a la ciutat van iniciar una campanya de recollida de signatures per reivindicar que s'oferira el nivell avançat d'estos idiomes, evitant així desplaçaments a l'alumnat, una demanda que també plantejava en repetides ocasions la Confederació Empresarial de la Vall d'Albaida, COEVAL.

Ja amb José Císcar al seu nou càrrec com a Vicepresident del Consell, Jorge Rodríguez li va tornar a plantejar l'assumpte en una nova reunió mantinguda el passat 4 de juny, a la qual Císcar va insistir en que “tot estava clar”. Alguns gestos de la Conselleria d'Educació que podien posar en dubte la dotació d'aquest servei van fer que el propi Vicepresident comunicara directament a l'Alcalde per a ratificar-li que Ontinyent prestaria el nivell avançat d'anglès, i posteriorment va ser l'Alcalde qui, en veure confirmat el canvi de posicionament de la Conselleria al respecte, li va demanar a José Císcar que intermediara, un extrem al qual el Vicepresident va accedir “sense cap problema”.

La Conselleria d'Educació que ara dirigeix Mª José Català no sols no ha escoltat estes peticions, sinó que els propis tècnics de la Conselleria han arribat a dir al Departament d'Educació de l'Ajuntament d'Ontinyent que “si al poble de la Consellera —que és ex-alcaldesa de Torrent— no hi ha nivell avançat d'idiomes, com te que haver a Ontinyent”. Des de l'Ajuntament d'Ontinyent es va respondre que “a banda de no ser criteris massa tècnics”, cal recordar que Torrent està a 15 minuts de València i Ontinyent a 1 hora.

A més a més, des del consistori ontinyentí s'ha mostrat el malestar que provoca el comprovar com les lluites internes al sí del Partit Popular afecten a la ciutadania, “un extrem que no es pot ni es deu permetre un govern seriós”, i que confirma una volta més “el desgavell” de la gestió dels populars en la Generalitat, afectant en aquest cas una oferta formativa “fonamental” per al capital humà de La Vall d'Albaida i el futur desenvolupament econòmic de tota la comarca. Des del Govern d'Ontinyent es considera que, si són estos el motius de la denegació, “es confirma que els criteris de la Conselleria són capritxosos i sense rigor, i demostren com funciona l'Administració Autonòmica en matèria educativa”, conclouen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Àfrica reivindica el seu pes

Barcelona
Rosa Boladeras
Alcaldessa de Corbera de Llobregat (PSC)

“Volem estar orgullosos i contents de viure aquí”

abrera
Mercè Rocas
Cap de l’oposició (ERC)

“No s’han palpat gaires canvis i l’orgull promès encara s’espera”

Corbera de Llobregat

Entorn natural difícil de gestionar

Corbera de Llobregat
Guerra a Gaza

Hezbol·là ataca el nord d’Israel en represàlia per la mort de tres paramèdics

Barcelona
Nord d'Àfrica

Tebboune és reelegit president d’Algèria amb el 94,6% dels vots

Barcelona
Política

El Col·lectiu Primer d’Octubre també presenta candidatura al congrés d’ERC

barcelona
Pròxim Orient

Tres israelians moren en un atac a un pas fronterer de Cisjordània

Barcelona
Veneçuela

L’opositor González Urrutia rep asil polític a l’Estat espanyol

Barcelona