Política

Mas compareixerà a la delegació de la Generalitat a Madrid i no a la Moncloa

El govern espanyol remarca que ha estat Mas qui ha “declinat” comparèixer a les seves instal·lacions després de la reunió amb Rajoy

Fonts de la Presidència assenyalen que es tracta d'un gest per visualitzar que no és el president d'una comunitat autònoma més

El president de la Generalitat, Artur Mas, compareixerà aquest dijous després de la reunió amb el president espanyol, Mariano Rajoy, a la delegació de la Generalitat a Madrid i no a La Moncloa, com és habitual. Fonts de l'executiu estatal han remarcat que ha estat el Mas qui ha “declinat” fer la roda de premsa posterior a la trobada a les instal·lacions del Palau de la Moncloa.

Fonts de Presidència han apuntat que amb aquest gest simbòlic Mas vol visualitzar que no és el president d'una comunitat autònoma més, segons han informat fonts de Presidència a l'ACN.

Tant Artur Mas com Mariano Rajoy han avançat avui en gran part les posicions que mantindran durant la trobada d'aquest dijous. Així, mentre que el president de la Generalitat ha avisat que Catalunya “farà el seu camí passi el que passi”, el cap del govern espanyol ha apel·lat a la Constitució com fre a les demandes catalanes.

Des de CiU, fonts citades per EFE han confirmat que no es descarta un avançament electoral si la reunió entre Mas i Rajoy fracassa, uns comicis que podrien celebrar-se al desembre o fins i tot a final de novembre.

També hi ha la possibilitat que l'anunci d'avançament electoral arribi durant el debat de política general que ha de començar el proper dimarts al Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
àsia

Xocs entre policia i manifestants en una protesta antigovernamental a Indonèsia

barcelona
Política

Xavier Amor deixa l’alcaldia de Pineda per anar a la Generalitat

Barcelona
Política

La direcció d’ERC demana un informe jurídic sobre l’avançament del congrés

barcelona
política

Un manifest insta a moure’s contra l’emergència lingüística als Països Catalans

prada
administracions

Els Mossos d’Esquadra incorporen 850 nous agents

barcelona
guerra a europa

Rússia repel·leix un intent d’incursió ucraïnesa a Briansk

barcelona
Política

Berni Álvarez, el nou conseller d’Esports, s’acomiada de Tarragona

Tarragona
guerra a gaza

Biden urgeix Netanyahu a tancar l’acord d’alto el foc

barcelona
política

Els socialistes intenten calmar ERC: “compliran” amb el pacte de finançament

barcelona