Política

El PP abandona el ple de Senyera i deixa Compromís sense acabar el torn de precs i preguntes

A les zero hores i emparant-se en la llei, l'alcaldessa de Senyera anuncià que el ple ordinari s'havia acabat deixant els regidors amb la paraula en la boca

El ple ordinari corresponent al mes de setembre estigué marcat per l'abandó de la Sala de Plens de l'equip de govern encapçalat per la popular Pilar Alandes qui, emparant-se en la llei, no deixà als regidors de Compromís continuar amb els precs i preguntes i abandonà la sala de plens sense més.

Amb aquesta, és la segona vegada que l'equip de govern protagonitza una acció similar, doncs ja en el segon ple de la legislatura, l'alcaldessa interrompé el torn de preguntes dels veïns i anuncià que a partir d'aleshores, no deixaria participar el poble en el ple, una tradició que s'ha mantingut en Senyera des de l'arribada de la democràcia.

Davant aquesta situació, des de Compromís anuncien accions legals contra l'equip de govern que continua sense respondre ni en temps ni en forma les queixes o les peticions d'informació per part dels regidors. Després d'advertir en diverses ocasions les representats populars la seua obligació de facilitar la informació requerida o com a mínim d'una resposta per escrit, els regidors anuncien que no hi haurà més precs i passaran a emprendre accions legals. Però a més, aquesta formació política afectada, ha anunciat que obrirà una bústia electrònica on els veïns els faran arribar allò que volen que es pregunte al ple.

El moll del'os

Una de les qüestions que incomodà anit l'equip de govern foren les preguntes relacionades amb la recent inauguració de la circumval·lació. Tot i que és cert que la distància que separa Senyera de Castelló de la Ribera no arriba als dos kilòmetres, la circumval·lació ha deixat el poble de Senyera aïllat ja que finalment no s'ha fet cap connexió per a vianants que permeta als veïns creuar la carretera sense perill. Fins a tres ocasions va preguntar la regidora de Compromís a l'alcaldessa Pilar Alandes si li semblava encertat obrir la circumval·lació sense haver construït al mateix temps un pas segur per als veïns de Senyera que vullguen anar a peu o en bicicleta. Finalment la resposta, tal i com recull l'acta del ple, fou: no sap, no contesta.

L'equip de govern tampoc no va saber explicar com és possible que l'Ajuntament autoritzara la marxa dels pares i mares de l'institut als quals se'ls ha retallar el servei de transport.

A més a més, Compromís va presentar una moció per tal de comprometre a l'Ajuntament a ofertar públicament i de manera transparent qualsevol lloc de treball, contractació d'obra i servei, renunciant a les adjudicacions directes que afavoreixen l'amiguisme i la col·locació a dit. El PP va decidir no votar, eixint de la sala de plens, i declarar nul·la la moció, emparant-se en la llei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.