Política

Demanen al PP de Castelló quer retire les condecoracions franquistes

Iniciativa - Compromís demana que no es faça el ridícul i que ho faça abans que ho obligue un jutjat

El portaveu d'Iniciativa-Compromís en la ciutat de Castelló, Jose Pedregosa, ha exigit que el PP de Castelló deixe de fer el ridícul amb la seua negativa a retirar els distintius franquistes que es mantenen a Castelló, i no es vegen obligats a fer com l'ajuntament de Valencià, als quals els ha oblidat els tribunals a fer efectiva aquesta retirada.

Per a Pedregosa “és trist i lamentable que davant les majories absolutes del PP i la seua negativa a complir la llei de memòria històrica, s'haja d'anar als tribunals. El PP de València va emprar el mateix argument que el de Castelló “que no es podia retirar-se-li un mèrit a una persona morta”, quant la jutgessa de València afirma en la seua sentència que les administracions han de fer complir la Llei de la Memòria i “prendre mesures per a evitar l'exaltació de la revolta militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura”. Assegura que l'acte recorregut “incardina” en els supòsits de la llei “ja que qui ostenta aquell títol no va accedir a la Prefectura de l'Estat per les vies democràtiques”.

El portaveu ecosocialista ha recordat que el proper plenari del dijous, l'ajuntament en ple té la possibilitat, gràcies a una moció, de complir la llei i deixar de fer insubmissió “ ni Franco es mereix cap medalla d'or, ni Serrano Súñer ser alcalde perpetu ni fill adoptiu de la ciutat, ni cap dirigent franquista ha de tindre cap distintiu honorífic. El PP de Castelló ha tingut múltiples ocasions per acceptar aquestes retirades, i sempre s'ha negat. I el que vol fer és que s'haja d'anar als tribunals i retirar-se per la força, tot això demostra que encara no han estat capaços d'espolsar-se tot el polsim franquista que tenen damunt”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El pressumpte assassí de Trump, acusat de possessió d’armes de foc

barcelona
rússia

Putin decreta que l’exèrcit rus tingui 1,5 milions de soldats per a l’1 de desembre

barcelona
tribunals

Primera aplicació de l’amnistia fora de Catalunya

barcelona
estat espanyol

La presidenta del CGPJ proposa Berberoff com a vicepresident del Suprem

barcelona
iran

Les execucions a l’Iran han crescut un 75% dos anys després de la mort d’Amini

barcelona
guerra a europa

Rússia assegura haver alliberat altres dues localitats a la regió de Kursk

barcelona
economia

Romero: “Treballarem tossudament per aconseguir el finançament singular”

barcelona
guerra a gaza

Una vintena de morts a la Franja mentre Israel desplega una brigada

barcelona
guerra a europa

Ucraïna abat 53 dels 56 drons Shahed llançats per Rússia contra el seu territori

barcelona