Política

la CRÒNICA

Amanida o pasta, bistec o llom

Als passadissos
del Parlament , ahir el tema del dia era
el drama del PSC

No es van veure al Parlament ni tancs, ni militars amb el pit ple de medalles. Tampoc catalans procedents d'altres parts de l'Estat informant-se dels tràmits a fer en cas d'una eventual repatriació com la que demana l'expresident socialista d'Extremadura. L'endemà que Artur Mas anunciés l'avançament de les eleccions i el seu ferm propòsit de guiar Catalunya cap a la independència, i mentre en algunes tertúlies de la caverna s'anunciava alguna cosa semblant a la fi del món, el Parlament arrencava la segona jornada del debat de política general enmig d'un ambient serè, de relativa normalitat. Superades les emocions del primer dia, ses senyories van recuperar el seu posat habitual i van tornar a piular, a les xarxes socials i als passadissos, per comentar amb els periodistes el tema del dia, que no va ser tant el 25-N o el nou horitzó, sinó el drama per capítols que viuen al PSC. Pere Navarro, que va aparèixer una estona a mig matí després de fer un tour radiofònic per narrar el seu calvari, va ser el centre de totes les mirades amb permís d'Artur Mas i del portaveu socialista, Xavier Sabaté, que es va estrenar amb nota a l'hemicicle malgrat les maldats d'Alícia Sánchez-Camacho, que el va batejar com a Xavier Esteve en dues ocasions. “Ai, Sabaté! És que com que és tan nou i no el conec d'abans... Durarà poc”, va assegurar des de la tribuna.

A la tarda, darrera sessió d'esgrima entre Joan Puigcercós, que s'acomiadava del Parlament, i Artur Mas. Tots dos van donar mostres de la complicitat que ha acompanyat la seva dialèctica durant la legislatura. L'intercanvi d'ahir va tornar a ser deliciós, i va arrencar les rialles de l'hemicicle a propòsit de cotxes, de bicicletes i de Joan Herrera, protagonista involuntari d'un gran moment. En la pròrroga, Albert Rivera fent d'Albert Rivera, Alfons López Tena fent d'Alfons López Tena, i Joan Laporta fent d'ell mateix. Tot normal. Tant, com el menú que servien al restaurant del Parlament. Amanida variada, pasta amb pesto, llenties o verdures de primer, i lluç, escalopines amb cinc pebres, pit de pollastre, bistec o llom de segon. Amb beguda inclosa, 9,16 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

El líder demòcrata de la cambra baixa evita donar suport explícit a Biden

BARCELONA
política

Rovira desinflama la crisi interna a ERC i reclama un debat constructiu

barcelona
Guerra a Gaza

Biden insinua progressos en les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona
Regne Unit

El govern britànic avançarà les alliberacions per evitar el col·lapse de les presons

Barcelona

Desestimen la petició de posar una pantalla per la final de l’Eurocopa

GIRONA
judicial

La fiscalia s’oposa a amnistiar a un manifestant ja condemnat i empresonat

barcelona
RÚSSIA

Putin avisa Kíiv sobre atacs amb armes dels aliats endins del territori rus

BARCELONA
política

El Suprem no admet les denúncies contra Yolanda Díaz per reunir-se amb Puigdemont a Brussel·les

BARCELONA
ESTAT ESPANYOL

El PSOE amplia a 2,7 punts el seu avantatge sobre el PP, segons el CIS

BARCELONA