Política

Catalunya, a la portada del ‘Financial Times'

El rotatiu britànic publica en paper i a l'edició digital l'anunci del president Mas d'avançar les eleccions al 25-N

Ressò internacional del debat de política general al Parlament de Catalunya. El rotatiu britànic Finantial Times publicava ahir, a la portada de l'edició de paper i també de la digital, l'anunci del president de la Generalitat, Artur Mas, de dissoldre el Parlament i avançar les eleccions al dia 25 de novembre. “Les eleccions catalanes afegeixen pressió a Madrid”, titulava el diari, que durant les dues darreres setmanes ha anat fent seguiment tant de la multitudinària manifestació de l'Onze de Setembre com dels darrers moviments de l'executiu català.

El rotatiu econòmic sosté que la determinació presa pel president de la Generalitat aboca definitivament l'Estat espanyol cap a una “crisi constitucional” i que Mariano Rajoy es troba en el “moment més crític” d'ençà que va arribar a la presidència.

La proclama

El Financial Times també recull les paraules de Mas quan va proclamar: “Ha arribat l'hora d'exercir el nostre dret a l'autodeterminació.” I ja insinua que l'avançament electoral sense dubte anirà acompanyat d'un referèndum sobre la independència de Catalunya.

També a ‘Le Monde' i ‘The New York Times'

Entre els altres mitjans que ahir també informaven del debat de política general figuren el francès Le Monde, que en la seva edició digital titulava “Davant l'onada independentista, Catalunya convoca eleccions anticipades”. El diari reprodueix les dades amb què Artur Mas va avalar la viabilitat de l'Estat propi, entre les quals que Catalunya, si fos un estat, seria un dels 50 països més exportadors del món. El diari francès sosté que és “la comunitat més endeutada” de tot l'Estat espanyol i posa èmfasi en què ha demanat 5.000 milions d'euros al fons de liquiditat espanyol. Igualment, ahir parlaven de l'avançament electoral a Catalunya The New York Times, l'anglès The Guardian i l'alemany Die Welt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona
política

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats de Junts pel proper curs

girona