Política

S'aposta a Banyeres per l'estalvi energètic i pel funcionament de l'emissora municipal

Bloc - Compromís ha recolzat la sol·licitud plenària perquè l'Ajuntament quede inclòs en el Pla d'estalvi energètic 2012-13 que promociona la Diputació d'Alacant

Els econacionalistes consideren adient l'aplicació del pla que afavorix l'estalvi energètic de manera progressiva, tot i que cal tindre en compte altres pràctiques com les que proporcionen els reductors de potència dels fanals o la possibilitat d'alternar l'encesa de l'enllumenat als carrers, «però també es positiu que es tinguen en compte les novetats tecnològiques i deixar de banda l'enllumenat de mercuri degut a què origina una major despesa econòmica» , ha declarat la portaveu Sonia Beneyto.

Quant a l'aprovació del reglament de la futura emissora de ràdio municipal, Bloc-Compromís opina que «aquest s'ha fet d'una manera estàndard, que hi ha punts d'aquest que són comprensibles i pels quals advoquem, com és el cas del Consell d'emissions. Però, per altra banda, hi ha que considerar que l'emissora va a funcionar gràcies al voluntariat, gràcies a la gent que li agrada fer ràdio, i poden haver problemes si no hi ha algú encarregat de forma directa, pel que, i com ja vam expressar en l'anterior ple, per a crear una emissora, una part del personal hauria d'estar en plantilla per a un bon, correcte i independent funcionament».

Beneyto ha explicat que la programació ha de ser un bon mitja per promocionar les activitats d'associacions locals, grups de música de Banyeres i ha d'estar feta en valencià.

Per últim, afig la portaveu, davant la possibilitat de desconnexió amb dues emissores de ràdio, una estatal i l'altra autonòmica, Bloc-Compromís opta per fer eixes desconnexions amb l'emissora autonòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.