Política

ERC busca un candidat potent després de sondejar Terricabras

La direcció va proposar, sense èxit, a Josep Maria Terricabras que liderés la llista a Girona

Els diversos candidats es van presentant a les comarques

ERC vol apostar fort per Girona amb un líder carismàtic i deixar enrere l'etapa de Carme Capdevila. I, en aquesta línia, ha mirat sense èxit fins al moment de prestigiar la candidatura amb el carismàtic Josep Maria Terricabras, que va declinar la proposta per motius de salut. El president regional, Josep Maria Rufí, va destacar que era una bona opció que no ha pogut ser. Però la maquinària està en marxa i, preferències que pugui tenir la direcció a banda, ara per ara ja s'està enfilant cap als congressos comarcals, que se celebraran dissabte vinent i en què s'escolliran els vint-i-set candidats. I aquí és on entren els trenta-sis ajuntaments en els quals governa ERC.

Entre els noms que més sonen hi ha els de Roger Torrent, alcalde de Sarrià; Mireia Mata, regidora a l'Ajuntament de Figueres, o Jordi Orobitg, que el desembre del 2009 va ser escollit candidat a les municipals i que és tinent d'alcalde a Lloret de Mar; aquest últim nom també està agafant força. Altres noms ben situats, cas que facin el pas, són els de l'alcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Martí, i Sergi Sabrià, exalcalde de Palafrugell. Tampoc s'ha de descartar el tercer de la llista en les eleccions del 2010, Pere Bosch, que està a disposició del partit i que alhora també està buscant suports per a la seva candidatura.

LA XIFRA

2
escons el 2010.
La retirada de Capdevila obre un període important de renovació per revalidar o superar el nombre de diputats que va treure.

LA FRASE

ERC està immersa en un debat important en què vol apostar per la renovació i la potenciació de gent
Josep Maria Rufí
president regional d'ERC

Junqueras va demanar temps a Rcat

El president d'ERC, Oriol Junqueras, va demanar temps a Rcat per poder crear un escenari en què la formació es trobés còmoda. Tot aquest procés va pesar, i molt, a Girona per les generals i alguns noms generaven conflictes. Finalment, el llavors president regional d'ERC, Joan Carrapiço, i el coordinador de Rcat, Carles Bonaventura, van pactar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.