Política

El ple de Banyeres insta al Govern a modificar les hipoteques

La proposició s'aprova per unanimitat dels tres grups polítics presents al Consistori

Els tres grups polítics presents en l'Ajuntament de Banyeres de Mariola han aprovat per unanimitat la moció presentada pel grup socialista de la Diputació d'Alacant que defén la modificació de la regulació de les hipoteques al considerar que, degut a la crisi econòmica, moltes famílies estan veient-se perjudicades per una legislació força restrictiva i injusta.

Entre els arguments presentats per a la seua aprovació hi figuren aspectes com que les entitats financeres han d'acceptar la dació en pagament de manera que en el futur, en els casos de residència habitual, si el banc executa la hipoteca i es queda amb l'habitatge, la totalitat del deute principal més interessos i costes judicials queden liquidades i no passe com ara que les famílies no sols s'enfronten a la pèrdua de la seua vivenda sinó també a una condemna financera de per vida, ja que l'entitat bancària interposa una demanda i s'inicia el procés d'execució hipotecària que finalitza amb la subhasta de l'immoble.

Si la subhasta queda deserta, aspecte que succeïx en més del 90% dels casos, amb la llei vigent l'entitat bancària s'adjudica la vivenda pel 50% del valor de taxació i continua reclamant el pagament del deute restant més els interessos i costos judicials.

La moció també recull instar al Govern central perquè busque majors implicacions de les entitats financeres les quals reben ajudes milionàries i són, en part, responsables de l'actual crisi econòmica. Així mateix, es demana la reubicació de les famílies afectades en risc d'exclusió social i la utilització dels milers de pisos buits que estan acumulant les entitats financera com a conseqüència dels embargaments, de manera que siguen posats a disposició de les famílies desnonades i sense recursos en règim de lloguer social o qualsevol altra formulació alternativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Isabel Perelló promet el càrrec com a presidenta del CGPJ i del Suprem

barcelona
guerra a gaza

Els EUA presenten càrrecs contra els principals líders de Hamàs

barcelona

Antifrau obre expedient a l’Ajuntament per falta de transparència

SANT FELIU DE GUÍXOLS
guerra a europa

Dimiteix el ministre d’Afers Estrangers ucraïnès

barcelona
guerra a europa

Almenys sis morts en un atac aeri rus contra Lviv, a la frontera amb Polònia

barcelona
Carles Motas López
Alcalde de Sant Feliu de Guíxols (Tots per Sant Feliu)

“Volem col·laborar amb qui ho vol. Si no, l’esforç és limitat”

Sant Feliu de Guíxols
Àfrica

Algèria vota en uns comicis encarrilats

Beirut
estats units

Trump es declararà no culpable de la nova acusació per l’assalt del Capitoli

barcelona
turquia

Turquia confirma el seu interès a formar part del grup BRICS de Rússia i la Xina

barcelona