Política

Es camuflen partides pressupostàries de les festes de Torrent

Compromís considera surrealista la roda de premsa del PP sobre la despesa de les festes

Compromís per Torrent ha facilitat, als mitjans de comunicació, un detall amb la despesa total de les festes patronals celebrades en juliol d'enguany.

Els números detallats per Compromís no concorden amb els donats pel PP de manera genèrica en la roda de premsa, convocada a l'efecte.

El regidor de Compromís, Vicent Beguer, ha afirmat que el PP presumix d'estalviar-se 30.000€ en les festes patronals, “perquè han camuflat una partida de 64.310€, corresponents al concerts del festival de música Rockejat, dins de la delegació de joventut”.

Aquesta contractació va ser efectuada per la Junta de Govern Local, que presidix l'alcaldessa Folgado, el dia 18 de juny de 2012, on va aprovar-se la “Contractació de les actuacions artístiques i dels serveis de producció artística del festival de música alternativa Rockejat que es realitzaran durant les festes patronals de 2012”.

El festival també aparegué anunciat, en la contraportada del Butlletí d'Informació Municipal d'estiu, com a part de les festes patronals patrocinades per l'Ajuntament, i de fet la promoció i disseny d'aquest festival va incorporar-se a la partida pressupostària reservada a les festes patronals per un valor de 17.464€, segons consta en el decret d'Alcaldia número 1762/2012.

Beguer insta al Govern del PP que done dades reals i contrastades, basades en les seues pròpies resolucions d'Alcaldia i Juntes de Govern Local, i no dades globals on és molt fàcil “camuflar” algunes despeses de les festes patronals, cap a altres delegacions, com és la de joventut.

El regidor de Compromís també ha fet referència al suposat estalvi de 4.700€ del castell final de festes informat en l'esmentada roda de premsa. En aquest sentit, aquest castell va ser contractat i pagat mitjançant el Decret d'Alcaldia número 1929/2012, de 19 de juliol, on s'aprova literalment “Contractar amb la mercantil Hermanos Caballer Pirotécnicos, S.L, els focs artificials a celebrar el dia 30/07/2012 (dia final de festes) amb motiu de les festes patronals 2012 segons el seu esborrany de contracte de data 09/07/2012”.

En conjunt, les dades aportades per Compromís suposen una despesa total en les festes patronals de 294.327'43€, que contrasten amb els 245.000€ publicitats pel PP als mitjans de comunicació.

Finalment Compromís celebra que s'hagen traspassat 30.000 addicionals a la delegació de Benestar Social, però no troba ètic que el PP ho publicite com un suposat estalvi quan la realitat ha sigut tot el contrari.

L'estalvi ha de començar aviat

Pere Rossell

Amb la maror econòmica perquè travessem una part de la societat torrentina, comença a resultar de jutjat de guàrdia que la nostra municipalitat creme en pólvora i en focs d'artifici vora 300.000 euros en una setmana, sota el concepte de ”Festes Patronals”.

Hi ha massa gent que no pot passar el mes, com perquè nosaltres encara estiguem adorant la vedella d'or i que fem ulls clucs a una realitat que s'obstina a presentar-se difícil i un futur que pinta en color gris.

Comença a ser hora que el nostre Ajuntament mire on deixa els cèntims i a qui els hi deixa. És hora de deixar de banda les festes i celebracions fastuoses i programem el que podem portar endavant amb el nostre esforç.

Dedicar vora 300.000 euros a festes, ens resta altres serveis que resulten cada dia més necessaris. Hi ha gent que sols fa una menjada al dia i altra que, segons tinc llegit, aigualeix la llet cada dia perquè el cartró els hi done més de si. Amb aquesta quantitat hi havia per posar en marxa més de tres emissores de ràdio, al preu que el PP les hi posa en marxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Un míssil balístic disparat des del Iemen activa les alarmes en el centre d’Israel

barcelona
Dídac Manresa Molins
Alcalde de Breda (ERC)

“Un dels objectius de legislatura és enllestir la redacció del POUM”

Breda
Política

El sentiment de catalanitat va a la baixa

Barcelona
amèrica del sud

Veneçuela deté dos bascos acusats de conspirar contra Maduro

barcelona
estats units

Trump promet deportacions a la ciutat sacsejada per les mentides

barcelona
guerra a gaza

Els atacs israelians contra el nord de la Franja causen una vintena de morts més

barcelona
guerra a europa

Rússia i Ucraïna intercanvien 206 presoners de guerra més

barcelona
política

Nova Esquerra aposta perquè el president d’ERC no sigui alhora candidat

barcelona
vaticà

Francesc demana als catòlics dels EUA votar “el mal menor"

barcelona