Política

Es presenten 30 esmenes a les ordenances fiscals de l'ajuntament de Torrent

la coalició Compromís demana que aporten més aquelles persones que més tenen

El PP aplica la política de recaptació per igual de totes les rendes

El grup municipal de Compromís per Torrent ha presentat una bateria de 30 esmenes contra les ordenances fiscals del 2013 presentades pel govern del PP.

Vicent Beguer ha afirmat que no compartix la visió reduccionista del PP on tots els ciutadans paguen per igual sense tindre en compte el nivell d'ingressos i la situació personal de les famílies de Torrent.

A més, el portaveu de Compromís ha requerit a l'equip de govern un informe sobre si la seua proposta, de reduir el coeficient (de 0'59 a 0'55), serà suficient per almenys congelar els rebuts de l'Impost de Bens Immobles, atés que cada any es perd un 10% de bonificació en la quota d'aquest impost.

Quant a la creació de noves taxes, Compromís ha demanat la retirada de la Taxa d'Expedició de Documents, i en este sentit ha sol·licitat un informe de legalitat sobre la proposta del PP de cobrar als ciutadans per cada informe que expedisca la policia local, a instància de part, en accidents de trànsit o conflicte entre particulars. Beguer ha manifestat que els ciutadans ja costegen la policia amb els seus impostos, i el fet que el PP vulga cobrar-los, és injust amb les rendes més desfavorides, perquè les forces de seguretat han de treballar per a tots i no sols per a qui les puga pagar. En aquesta mateixa ordenança el PP també pretén cobrar als ciutadans per compulsar documents oficials, com per exemple el D.N.I.

Pel que fa a la Prestació d'Ajuda Domiciliària, Compromís considera fora de la realitat la proposta del PP de cobrar el 25% dels serveis a persones i famílies que no arriben al salari mínim interprofessional per a 2013. També s'ha esmenat la nova ordenança fiscal, en la que el PP pretén cobrar als usuaris de camins rurals públics per la reparació, conservació i manteniment d'aquestes infraestructures.

També s'ha proposat la congelació de tarifes per utilització d'instal·lacions esportives municipals, on el govern del PP ha tarifat uns increments que en alguns casos superen el 20% respecte al que es pagava en 2012, sobretot afectant als usuaris que ja eren socis.

En relació a altres taxes, Compromís ha proposat que el primer acte realitzat en edificis públics, per entitats de caràcter no lucratiu, siga a cost zero sempre que no se superen les tres hores de durada.

Finalment Compromís considera insuficient que el govern del PP pretenga bonificar al 50% les obres realitzades en edificis Catalogats, atés l'estat de ruïna i abandó de molts immobles històrics de Torrent, i ha proposat que en aquestos casos la bonificació arribe al 95% de l'impost.

Quant a la Taxa de la Grua i de les terrasses, Beguer ha demandat la congelació de les mateixes, donat que la tarifa és excessiva, especialment la de desenganxament dels vehicles, i quant a les terrasses l'ordenança es va crear l'any passat i tant la pujada de l'IVA com la crisi estan afectant greument aquest sector.

Ni mirament ni respecte

Pere Rossell

Amb l'excusa de la crisi, tot va a orri i ho paguen justos per pecadors. Si anivell estatal, els cèntims han anat a parar a la banca i als poderosos, en l'àmbit local passa tres quarts del mateix. Els qui governen fa molts anys que ho van fer i ara no saben aplicar res que no els recorde a aquells temps on el que manava feia el que sabia, el podia i el que se li antoixava i, la resta mut i a la gàbia.

Ara ens passa el mateix. A l'hora d'aprovar unes contribucions pels serveis que s'hi ofereixen, els paguem dues o tres vegades perquè, ja se sap que s'ha de subsumir la despesa de sanitat, d'educació, de la banca, del benestar social, dels assessors, dels coneguts que han col·locat, dels saludats que els han promés treball... i tot un exércit de despropòsits més.

Amb les taxes de Torrent, pagarem els desficacis que encara s'hi fan a l'administració autonòmica, però també a l'estatal. Pagarem el menú dels presidents i dels ministres i dels consellers, els viatges d'uns i d'altres i la targeta telefònica, si és que cal.

La gent comença a estar farta de tant de pagar i al remat, passarà el que passarà, si és que algun dia ha de passar. Els torrentins i torrentines deixaran de pagar i acabarà tanta despesa innecessària a base de pólvora, festa, xerinola, flor i violes. No es té mirament i respecte per res i això no ens porta a bon lloc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dídac Manresa Molins
Alcalde de Breda (ERC)

“Un dels objectius de legislatura és enllestir la redacció del POUM”

Breda
Política

El sentiment de catalanitat va a la baixa

Barcelona
amèrica del sud

Veneçuela deté dos bascos acusats de conspirar contra Maduro

barcelona
estats units

Trump promet deportacions a la ciutat sacsejada per les mentides

barcelona
guerra a gaza

Els atacs israelians contra el nord de la Franja causen una vintena de morts més

barcelona
guerra a europa

Rússia i Ucraïna intercanvien 206 presoners de guerra més

barcelona
política

Nova Esquerra aposta perquè el president d’ERC no sigui alhora candidat

barcelona
vaticà

Francesc demana als catòlics dels EUA votar “el mal menor"

barcelona
guerra a europa

Biden i Starmer ajornen la decisió sobre l’ús d'armes de llarg abast

barcelona