Política

ALBA SERRA

Alcaldessa d'Amer

“M'he preguntat si val la pena ser alcaldessa”

L'alcaldessa d'Amer (CiU), a la qual han imputat una querella per irregularitats urbanístiques anteriors al seu mandat, defensa la seva innocència i assegura que no plega, almenys de moment

Acusa el portaveu de l'oposició, Xavier Targa (ERC), d'haver portat la política a Amer per una via destructiva i injusta

Les reaccions
Alba Serra, que compara la querella amb un guió de Tarantino, explica que una de les poques coses agradables que ha tret de tot plegat és que ha rebut el suport de molta gent. “M'ha sorprès, perquè he rebut trucades de suport de gent que no ens ha votat”, explica. Serra va néixer a Girona el 13 de maig de 1972, tot i que ha viscut a Amer tota la vida. És mestra i psicopedagoga.
La querella que ens han posat és com un guió de Tarantino, però jo estic molt tranquil·la

Al poble d'Amer ja fa temps que la gent sembla que té clar que l'alcaldessa plegarà. De motius, segurament no li'n falten. En un poble que històricament havia estat molt dividit, la querella en què s'ha vist involucrada ha fet que Alba Serra es replantegi moltes coses. De moment, però, diu que no plega.

Al poble tothom dóna per fet que plega.
No sé, això és el que diu la gent. La rumorologia és la ciència més inexacta del món.
I quina és la realitat, doncs?
No plego. Ara, això no vol dir que jo al llarg de la legislatura no valori què he de fer.
No plega avui, però per la manera en què ho planteja, sembla que en el futur, sí.
Ara no plego, però la vida és plena de valoracions i pots decidir moltes coses, no?
Es diu que fins i tot el partit ja ho sap i que, com que no es té clar el relleu, per això no es diu, encara.
S'especulen moltes coses i es diuen moltes falsedats.
Potser sí, però des del silenci també s'alimenten els rumors...
Ja fa temps que no parlo amb mitjans de comunicació perquè no m'interessa. Sempre hem sortit als diaris per temes desagradables i jo volia posar fi a aquestes picabaralles. El meu equip pensa que s'aconsegueix no fent gaire soroll...
Però les declaracions que va fer a la sardana de l'alcalde es contradiuen una mica amb aquest silenci, no?
El dia de la sardana de l'alcalde em vaig dirigir al poble, i el poble sabia de què parlava.
I és el poble després el que interpreta, a partir d'unes declaracions al mig de la plaça i amb el micròfon a la mà...
És clar, evidentment. No m'amago de res, en absolut.
Què volia expressar aquell dia, doncs?
Que Amer està en una situació en què s'ha judicialitzat la vida política. Ja fa temps que ho estava, però semblava que amb mi no passaria això. Però hi ha el cap de l'oposició que serveix el poble judicialitzant la política. Entenc la política com una eina de construcció. Quan la política està en fase de destrucció crec que no té sentit. I Amer en aquests moments està en aquesta línia.
Però en aquesta judicialització de la política que diu, no creu que CiU també hi pot haver contribuït en altres mandats?
Mira, evidentment crec que hi ha coses que no s'haurien d'haver fet. És a dir, CiU potser en la primera legislatura amb Güell va fer una oposició molt contundent, i potser no era la correcta tot i que va ser dura de papers, però mai va fer res fora del joc polític. Jo no hi era llavors, i sap greu. Sóc foc nou.
Com viu el fet que se li imputin els afers urbanístics que estan al jutjat?
Jo des que he entrat a l'Ajuntament només he fet un tràmit administratiu, que és una aprovació inicial per solucionar la vialitat d'un carrer, l'agost del 2011. Què ha fet el cap de l'oposició? Ha utilitzat l'aprovació inicial i ens posa en un lloc insòlit. Què he fet jo? No he fet cap il·legalitat, ni una! El cap de l'oposició ha muntat una trama com si jo tingués alguna cosa a veure amb irregularitats urbanístiques. M'acusen d'haver tapat irregularitats d'en Güell i demanen a la policia si Baker m'ha subornat! En ma vida he vist un empresari de Baker, no sé quina cara tenen! La querella és com un guió de Tarantino. Però estic molt tranquil·la. No he fet cap irregularitat urbanística, ni una, cap il·legalitat. He arribat a la conclusió que és una querella política i injusta. El joc polític penso que hi ha de ser, però fins a un límit. M'he imaginat una situació com aquesta l'any 1936 i a Amer hauríem fet disbarats. A títol personal, em pregunto: em val la pena ser alcaldessa?, el poble d'Amer es mereix això? Em va saber greu fer el discurs, però sóc així, no sóc falsa. La sardana de l'alcalde simbolitza que Amer aboca els problemes i s'ajunta per buscar solucions. Què estem fent, doncs? Si això ha de continuar l'any que ve no la ballaré, perquè no tinc dues cares.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.