Política

Els socialistes de Gandia denuncien l'alcalde davant la fiscalia anticorrupció

Subratllen que ha beneficiat a un empresari amb diners de tots els gandians

José Manuel Orengo titlla a Torró de “persona de caràcter mafiós” i assegura que “ha vingut a Gandia a fer negoci”

El secretari general del PSPV-PSOE de Gandia ha anunciat que el seu partit ha presentat una denúncia contra l'alcalde de la ciutat, Arturo Torró, davant la Fiscalia Anticorrupció per malversació, prevaricació i abús de poder en la polèmica operació de la compra de l'edifici de la Citroën per a convertir-lo en un retén policial. Una denuncia “meditada i treballada des de fa temps” i que arriba ara “perquè no ens queden més passos que donar per a aconseguir una informació que ens nega el PP”.

Orengo, que primer s'ha defensat de les acusacions llençades per Torró en l'anunci de la denúncia pel tema de l'Innova, ha titllat Torró de “persona de caràcter mafiós”, i ha assegurat que des de l'inici de la legislatura “ha estat tractant de silenciar i ofegar a l'oposició per la tasca de fiscalització que estem portant a terme i que destaparà quin tipus d'alcalde té Gandia hui”.

El secretari general dels socialistes de Gandia i portaveu en l'Ajuntament ha estat acompanyat durant la roda de premsa pels seus companys del grup municipal, Vicent Mascarell i Ana Garcia. Mascarell ha sigut l'encarregat d'explicar els detalls de la denuncia que s'ha presentat davant la Fiscalia Anticorrupció. Una denúncia en la qual els socialistes entenen que Torró pot haver incorregut en els delictes de malversació, prevaricació i abús de poder en la compra de l'edifici de la Citroën.

El regidor socialista ha explicat una cronologia dels fets en la qual ha destacat les irregularitats que, han observat “des del primer moment de l'anunci de l'operació”. Així, si primer es va anunciar un protocol de compra de l'immoble sense cap tipus de publicitat ni concurrència tal i com demana la llei, després es va tractar de tapar la il·legalitat amb una modificació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) i un posterior conveni d'expropiació, moment en el qual els socialistes consideren que va haver abús de poder.

Per tot això, Orengo ha assegurat que “podríem estar parlant d'una presumpta acció clara de corrupció”, i s'ha preguntat “com va poder avançar Torró un milió d'euros al qui considera amic mentre deixava de pagar a proveïdors i a entitats bancàries o privatitzava de tot als gandians”. El portaveu socialista ha conclòs dient que “les amenaces de Torró ens encoratgen per a seguir anant en contra de qui ha vingut a fer negoci”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.