Política

Els regidors del PP de Cabanes han cobrat en cinc anys més de 410.000 euros

Units pel Poble fa la denúncia i aporta documents propis que ho confirmen

Units pel Poble fa una denúncia seriosa xifra a xifra, del que han estat cobrant subreptíciament els regidors del Partit Popular en aquesta localitat de la comarca de la Plana Alta del País Valencià. En cinc anys, sols els regidors del PP han cobrat almenys 410.422 euros, en part legal i en part il·legal. A banda d'això, caldria incorporar el cost salarial que aquests cobraments han costat al poble.

Clar aclarir però, que tant en el cas del salari calculat de 1.900 € mensuals durant 4 anys, com en el de 2.400 €, han d'estar considerats com a quantitats en brut, ja que són com es va aprovar en el Ple. El salari de 910,75 és net. I els 300€, han estat calculats per la coalició Units pel Poble, sols amb12 pagues.

Els 300 euros mensuals que s'hi denuncien a gran part dels regidors al document que s'adjunta en aquesta notícia, no van cotitzar a la seguretat social tot i estar obligats.

En el cas de la legislatura actual, es calcula com si es tractara d'un any sencer ja que les gratificacions es va aprovar a la sessió plenària de 23 de juny de 2011 i es va dir que renunciaven a cobrar la part il·legal a partir en 28 de juny de 2012.

Si Units pel Poble no haguera denunciat la situació, en quatre anys d'aquesta legislatura, el cost total dels 7 regidors del PP haguera estat per damunt dels 327.640 euros com a mínim. Amb aquests càlculs, i de no haver dimitit, l'alcalde que va començar aquesta legislatura haguera cobrat més que l'anterior alcalde.

Igualment passa amb el suposit plantejat sobre una durada de 8 anys on s'haguera pogut aplegar a superar els 650.000 euros.

Aquestes quantitats denunciades sols son aplicables als regidors del PP, ja que els de l'oposició (Units pel Poble i PSOE), no tenen cap dedicació parcial, no són membres de les juntes de Govern que són quasi setmanals i és on més es cobrava proporcionalment, i sols cobrem 60 euros per assistir als plenaris (un cada dos mesos més o menys ) i 40 euros per comissió informativa. Aquest dos últims conceptes també els cobren els membres del PP.

S'ha d'afegir que tot açò ha estat passant en una localitat que ronda les 3000 persones censades, on en teoria la política ha de ser una vocació, i no un negoci, segons els components del grup polític denunciant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.