Política

política

L'alcaldessa d'Amer veu urgent tenir gerent perquè l'Ajuntament “no rutlla”

ERC vota en contra de la compatibilitat de Baulida i ho considera “un monument a la ineficàcia”

Serra diu que conviure a l'Ajuntament “no té preu”

El ple d'Amer ahir tenia dos punts ràpids i un que, tot i la insistència de l'alcaldessa, Alba Serra, de definir-lo com “un pur acte administratiu” (la compatibilitat de Sergi Baulida com a gerent), va derivar en una discussió carregada de retrets entre l'alcaldessa (CiU) i Moisès Garcia (ERC). La introducció del tema per part de l'alcaldessa en certa manera ja va marcar el to del que vindria. Quan va definir Baulida com a “gerent” també de Torroella de Montgrí, la secretària va voler-la rectificar. Serra la va tallar, la funcionària va posar cara de circumstàncies i va continuar amb els papers. Però va tornar a interrompre l'alcaldessa quan aquesta explicava la contractació del gerent. “Informo desfavorablement i hi faré constar l'informe literalment”, va intervenir la secretària. “Ja ho va dir ella que no li semblava correcte”, va limitar-se a comentar l'alcaldessa, amb referència a la secretària.

Alba Serra va justificar aferrissadament la necessitat de contractar el gerent, amb la mateixa convicció que va mostrar ERC a l'hora de considerar-ho “un monument caríssim a la ineficiència municipal”, en paraules del seu cap de llista, Xavier Targa. A parer d'ERC –que ha impugnat la contractació–, tenir un gerent és ara mateix una mena de luxe (25 hores setmanals flexibles a 3.500 euros) que només s'entén si l'equip de govern és incapaç de tirar endavant l'Ajuntament.

Segons CiU, és una necessitat vital i urgent “perquè l'Ajuntament no funciona”, i, a més, va avisar que contractarà “qui faci falta” per modernitzar l'Ajuntament i fer-lo funcionar. Serra va comparar l'Ajuntament amb una “duma russa” que cal tombar.

Enmig de la picabaralla va sortir de tot: el mal personal que ha causat a l'alcaldessa la querella criminal presentada per Targa; el mal que li va fer a Garcia que l'alcaldessa no li donés la pau a la missa de festa major, i qui trepitja o dorm més a Amer i si l'alcaldessa és abans de les 11 o no al despatx.

Alba Serra no va acabar d'explicar el que per a molta gent que era al públic segurament no és cap secret: la pèssima relació entre la secretària i el govern. I és que, segons fonts municipals, la secretària entorpeix el funcionament de la casa. Ningú, però, gosa dir-ho obertament.

LA FRASE

És un problema que cobri 1.500 euros? Conviure aquí dins en aquest ajuntament no té preu
Alba Serra
alcaldessa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.