Política

L'alcalde de Paterna perd 4 milions de superàvit en cinc dies

La coalició Compromís denuncia la improvisació del PP que presenta al ple un pressupost diferent al presentat als veïns i oposició

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, denuncia que “del divendres a hui Lorenzo Agustí ha perdut quatre milions de superàvit a Paterna”. I és que en l'Ajuntament de Paterna s'està assistint a un espectacle sense precedents, un espectacle de funambulisme econòmic, un altre exercici d'opacitat ben orquestrat, on el superàvit municipal apareix i desapareix d'un dia a una altre, quan s'està a punt de passar l'aprovació inicial dels pressupostos pel ple.

Ramón explica que l'espectacle comença quan el senyor Agustí anuncià el passat agost que estaven treballant ja en el pressupost de 2013, oferint posteriorment la participació dels veïns, i ara és la data que amb totes les preses i corregudes, el PP porta el pressupost al Ple d'octubre, sense participació ciutadana i canviant els números dia si i dia també”.

Aquesta proposta va ser dictaminada en la Comissió Extraordinària i Urgent, “convocada amb 20 minuts de marge a l'oposició, amb tots els vots a favor del PP, tot i les advertències de Compromís i la falta de documentació, per exemple els comptes de les empreses municipals GESPA i SUMPA, aquesta ultima en concurs de creditors”.

Per a Ramón, “aquest és un altre atemptat a la participació ciutadana de Paterna. El PP canvia les regles del joc segons se li antoixa, s'ha llevat la 'careta', tot allò que va prometre sobre la transparència i la participació i tot el paripé de la Mesa de Treball s'ha desmuntat. Tot gràcies a les maniobres de funambulisme i opacitat que tanca les portes a la participació dels veïns, a la tasca fiscalitzadora i a les propostes de l'oposició. Una vegada més el PP i el seu autoritarisme aprovaran els pressupostos municipals sense donar la possibilitat a ningú de col·laborar, més enllà de les al·legacions que, com a norma, seran desestimades”.

Com els rucs de sènia

Pere Rossell

L'alcalde d'aquest poble de la comarca de l'Horta no és la primera vegada que actua com un autèntic ruc de sènia. Es posa les orelleres i tira endavant sense tenir present que el seu camí volta una vegada i una altra vegada més fins el infinit. No és que Lorenzo Agustí entropesse amb la mateixa pedra dues vegades, és que entropessarà sempre que passe pel mateix lloc, perquè ell està acostumat a gastar i gastar sense mirament i això no pot ser i, menys encara, en els temps que corren.

L'alcalde de la caverna ha de saber que no es pot jugar d'¡aquesta manera amb els diners públics, que no pot enganyar o pretendre enganyar la ciutadania per la seua cara bonica i que la participació ha de situar-se per damunt de qualsevol altra consideració.

En cas contrari, tot serà com l'any passat i com l'anterior i com el mateix any en que va arribar a l'alcaldia i com des d'aleshores ençà. Negar la participació ciutadana en una localitat tan ben tramada com ha estat Paterna no és altra cosa sinó un insult a la intel·ligència dels seus ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
pròxim orient

Israel investiga passaports fraudulents, inclòs al fill de Netanyahu

barcelona
POLÍTICA

Autobusos des de Girona per a rebre Puigdemont

GIRONA
rússia

Un tribunal rus rebutja el recurs d’apel·lació contra l’arrest de Iúlia Navàlnaia

barcelona
política

PSC i ERC signen l’acord d’investidura d’Illa

barcelona
àsia

Un tribunal de Bangladesh absol al nobel Yunus abans que lideri el govern interí

barcelona
guerra a europa

Putin acusa Ucraïna de “provocació a gran escala” per l’atac a Kursk

barcelona
política

ERC porta als jutjats l’anònim rebut pels grups municipals de Tarragona sobre el contracte de la brossa

Tarragona
tribunals

Dispositiu per a la detenció de Puigdemont en una Ciutadella blindada, i pendents del jutjat

barcelona
veneçuela

Els EUA donen suport a la mediació de Colòmbia, el Brasil i Mèxic

barcelona