El PP d'Algemesí canvia el nom de l'avinguda del País Valencià
L'acció ha estat feta segons els grups de l'oposició política amb nocturnitat i traïdoria
Dimecres per la nit, en el moment d'aprovar l'acta del plenari de setembre, el PP d'Algemesí confirmà el que ja era una evidència: que en el passat plenari, ells i sols ells, havien votat a favor del canvi de nom de l'avinguda del País Valencià pel de Comunitat Valenciana.
Sobre aquesta qüestió, Més Algemesí vol destacar la forma covard i rastrera conforme s'ha produït el canvi. Sabedors, per l'enuig que produí l'intent anterior de canviar el nom, que els veïns del carrer no volien tal canvi, l'equip de govern va decidir canviar-lo en el passat plenari de setembre, per la nit, sense informar als veïns ni donar-los “tràmit d'audiència”, sense passar tal proposta per les Comissions Informatives ni res semblant.
Incomprensiblement i de manera repugnant per a una sensibilitat democràtica, segons Més Algemesí, vincularen el tema del canvi d'un nom que els molesta, a la retirada dels honors a Franco. Es prengué a tot un carrer com a ostatges i moneda de canvi de la seua política rància i desgavellada. En la democràcia les coses es fan de manera transparent, informant a la gent i escoltant-la. No es poden utilitzar els mecanismes que dona la mateixa legislació per anar en contra de l'esperit i essència democràtic consistent en escoltar i tenir present a la ciutadania.
El partit polític denunciant, assegura que contrasta la seua actitud amb la dels partits de la bancada de l'oposició i més concretament amb les formes de Més Algemesí, que a l'hora i mitja d'haver-se produït tal reconeixement va fer arribar a totes les finques i cases de l'Avinguda un full informant-los que se'ls havia canviat el nom del carrer.
Amb el reconeixement públic fet per l'actual portaveu popular es consuma un autèntic acte de “terrorisme democràtic” en la mesura que s'ha utilitzat perversament la possibilitat legal de presentar esmenes a una moció. Han utilitzat tal possibilitat per introduir en la discussió d'un tema —els honors concedits a Franco— altre totalment alié —el canvi de denominació— i així evitar els mecanismes de control administratius i democràtics que són la discussió en Comissió o la informació als afectats. No s'ha d'oblidar que l'acord adoptat no figurava entre els punts de l'ordre del dia i que s'amagà dintre d'un altre punt. Actuant clandestinament, amb nocturnitat i traïdoria.
Però a més d'això, tampoc no s'ha d'oblidar que aquesta “estafa administrativa”, per la majoria absoluta que ostenten, la poden repetir quan vulguen.
Per a Mes Algemesí, aquest fet demostra la baixa qualitat democràtica dels qui governen el poble ara mateix, obsessionats en laminar i acabar amb tota concepció político-social que no siga la seua. Eliminar aquest nom és, a més de negar i amagar una realitat sociològica existent, practicar un revengisme polític que no duu enlloc. L'existència d'una avinguda amb aquest nom ni va en contra de la legalitat, tal i com ells pretenen fer creure, ni va en contra de les senyes oficials d'identitat del poble valencià, simplement demostra que el nostre País Valencià és un país plural i sobretot tolerant amb els que pensen d'altra manera. Retirar eixe nom és, pel contrari, practicar la intolerància per la via legal.
Per aquest motiu el portaveu de Més Algemesí ha anunciat que hui divendres dia 2 de novembre presentarà una moció —possiblement conjuntament amb altres partits— “per evitar aquest atropellament a la ciutadania implicada i per demanar que el nom de l'Avinguda torne a ser el de País Valencià”.