Política

Algemesí viurà la seua primera manifestació contra una decisió política

El veïnat sortirà al carrer per protestar contra el canvi de nom de l'avinguda País Valencià

Hui divendres 9 de novembre està previst que es produïsca en Algemesí un fet històric que no havia passat mai en la història recent: els veïns de la ciutat eixiran en manifestació al carrer per protestar contra una decisió política local.

En Algemesí s'han celebrat altres actes de protesta com concentracions per qüestions municipals, però mai una manifestació. Des de la reinstauració de la democràcia, poques són les manifestacions que s'ha celebrat, i cap d'elles per qüestions locals.

D'aquesta manera, hui divendres, a les 19.30 hores, el veïnat d'Algemesí està convocat a manifestar-se pels principals carrers de la vila per protestar per una decisió qualificada d'unilateral i antidemocràtica des de la bancada de l'oposició i segons el que han manifestat diverses associacions veïnals i ciutadanes d'aquesta localitat de la comarca de la Ribera.

El que ja s'ha batejat com a “la rebel·lió veïnal d'Algemesí” va més enllà de una simple controvèrsia sobre el nom d'un territori.

Segons s'observa, el que està en joc són dues concepcions diferents de la política. La concepció tinguda per “caduca” del partit popular que es basa en manar i en pensar que el poble està al servei del governant i, aquella altra concepció veïnal, que vol un govern que escolte la ciutadania i treballe per ella, que es base en concebre's com a servidor del poble i sobretot que es base en el diàleg i la transparència.

Per aquestes raons, el conjunt de partits polítics progressistes de la ciutat, han dit estar al costat de tots aquells veïns que volen conservar el nom del seu carrer i que reclamen un altra forma de governar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.