Política

L'alcalde de Paterna reta la Fiscalia amb un informe avalat per Camps

Compromís per Paterna exigeix que el Consell Jurídic Consultiu torne a dictaminar

Compromís per Paterna considera “molt greu l'actitud de l'alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, respecte a la nul·litat de la reparcel·lació de la Vila Romana, ja que ha deixat morir l'expedient emparant-se en un informe del Consell Jurídic Consultiu (CJC), del qual és membre l'ex president Francisco Camps.

Mentre, la Fiscalia torna a advertir les irregularitats, ratificant-se en la sol·licitud de nul·litat de la reparcel·lació del PAI de la Vila Romana de Paterna, que atribueix al promotor més edificabilitat de la que li correspon. Però Agustí fa oïts sords i damunt reta a la Fiscalia, negant la nul·litat, escudant-se en l'informe del CJC.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “l'excés d'edificabilitat està demostrat per la inclusió almenys d'un vial municipal, tant en el PRIM, aprovat per PSOE-EU, com per la reparcel·lació aprovada pel PP. Per això encara és més incomprensible que Lorenzo Agustí presumisca públicament de l'anul·lació del PRIM a instàncies de Fiscalia, i que per altra banda no anul·le la reparcel·lació amb el mateix criteri”.

En agost, els informes tècnics concloïen que s'havia d'anul·lar la reparcel·lació aprovada per Lorenzo Agustí. I només després del dictamen, preceptiu i vinculant, del CJC és quan rectifiquen per deixar les coses tal i com es troben ara. Queda clar que una cosa són els criteris dels tècnics de l'Ajuntament i una altra molt diferent els criteris del CJC.

Aquest estiu, tot i tindre l'informe proposta negant la nul·litat de la reparcel·lació, l'expedient encara no ha entrat ni a Comissió ni a plenari, per la qual cosa l'expedient es troba caducat. Una caducitat deliberada pels dubtes de Lorenzo Agustí, ja que la Secretaria i l'Oficial Major adverteixen que el dictamen del CJC està basat en dades errònies, malinterpretant els seus informes. Són els habilitats nacionals de l'Ajuntament qui sol·liciten a aquest organisme un nou dictamen amb les correccions apuntades.

Des de Compromís exigeixen que el Consell Jurídic Consultiu torne a dictaminar sobre la nul·litat de la reparcel·lació i que prenga en consideració totes les advertències fetes per la Fiscalia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.