Política

Compromís portarà davant els tribunals l'alcalde de Paterna per la taxa del fem

La formació ja va alertar en juny de la probable resolució de l'alt tribunal contra l'alcalde

Compromís per Paterna manifesta que, després de saber que el Tribunal Suprem condemna l'alcalde de Paterna i als veïns que va convéncer a recórrer la taxa del fem de 2006-2007 a pagar 6.000 euros, portarà davant el Tribunal de Comptes tota la documentació per tal que determine si Lorenzo Agustí i els membres de la Junta de Govern Local (JGL) que suspengueren la taxa, han comés presumptament un delicte de responsabilitat comptable, ja que potser la taxa haja prescrit.

Per a la portaveu de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, “l'alcalde va convertir en deutores a moltes persones de Paterna que varen creure la seua promesa que no passava res si no pagaven el fem de 2006. Taxa que el PP també va recomanar que no es pagara perquè ells mateixos deien que era il·legal. Tota aquesta gent ja s'ha convertit en el grup dels 'damnificats d'Agustí'. I ara a tot això s'afegeix la sentència desfavorable del Tribunal Suprem que també afecta a tots aquells que junt amb Agustí posaren un recurs contra la taxa”.

Per a la coalició valencianista, “els deliris de l'alcalde han portat al municipi a una situació kafkiana ja que gent del Partit Popular, Lorenzo Agustí i 154 persones més, posaren en 2007 un recurs al TSJ contra l'Ajuntament”. Les dos sentències del TSJ donen la raó a l'Ajuntament, desestimant el recurs de Lorenzo Agustí, qui després fa un recurs de cassació al Tribunal Suprem contra l'Ajuntament del qual ja és alcalde, una maniobra surrealista, amb l'única intenció possible d'allargar la mentida del 2007, que ara se li ha desmuntat.

Des de Compromís “demanen explicacions i que l'alcalde tinga valor de donar la cara davant la ciutadania i assumir la seua responsabilitat. Per això consultaran amb el Tribunal de Comptes perquè resolga sobre si hi ha un presumpte delicte de responsabilitat comptable d'Agustí i els membres de la JGL que en el seu dia aprovaren la suspensió de la taxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jesús Naharro
Alcalde d’Abrera (PSC)

“Abrera és una gran cruïlla, que ha d’estar endreçada”

Barcelona
José Andrés Martín
Alternativa en Comú

“La majoria absoluta a Abrera és una anomalia, és personalista”

Abrera

La ròtula de molts eixos viaris

Abrera
ESCÒCIA

El líder escocès i de l’SNP reafirma la urgència de la independència

BARCELONA
VATICÀ

El papa inicia aquest dilluns una gira pel sud-est asiàtic i Oceania

BARCELONA
ESTATS UNITS

Trump defensa legalitzar el consum personal de marihuana a Florida

BARCELONA
EUROPA

L’extrema dreta guanya per primer cop unes eleccions regionals a Alemanya

BARCELONA
ESTAT FRANCÈS

Macron rep dilluns Cazeneuve, el seu nom preferit per a primer ministre

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Crida a la vaga general a Israel per forçar una treva i el retorn dels ostatges

BARCELONA