Política

L'alcalde de Paterna proposa un govern local de concentració política

L'oposició planteja una allau de propostes davant un alcalde que mostra una realitat pròxima a l'esperpent

Semblant al que es debat a les cambres legislatives valenciana i estatal, l'ajuntament de Paterna ha viscut una sessió extraordinària per fer l'anàlisi de la realitat de la vila i per tal de recollir propostes i millorar la política local.

Davant un paisatge polític, social i econòmic idíl·lic, dibuixat per l'alcalde Lorezo Agustí, davant la sala de plenaris on tan sols hi havia els mitjans de comunicació i alguns ciutadans i ciutadanes amb horari disponible entre les 11 i les 14 hores de dimecres 21 de novembre, els partits que ocupen la bancada de l'oposició no han parat de llançar propostes de millora a totes i cada una de les àrees sobre les què es vantava l'alcaldia i la seua síndica portaveu.

L'alcalde ha estat qualificat de mentider, d'embolicador de la transparència i de posar pals a les rodes de la democràcia participativa malgrat assegurar aquest, que havia potenciat associacions, grups i entitats.

Se li ha allejat al primer munícep, el seu darrer viatge a la Xina mentre la ciutadania pateix desnonaments i estretors econòmiques en gran mesura.

Així doncs, l'oposició ha demanat transparència en la gestió, reactivació del sector productiu i comercial de la ciutat, pressió fiscal per als segments de població que més cobren, creació de menjadors socials i bancs d'aliments gestionats des de la municipalitat i una bona quantitat de qüestions relacionades amb la bona gestió integral de la corporació, farcida durant els darrers anys, d'errades i interpretacions interessades.

Pacte polític

Abans de començar el plenari i en un intent de recuperar iniciativa, l'alcalde Lorenzo Agustí ha proposat els grups polítics de l'oposició actuació conjunta en forma de pacte de govern fins el final de la legislatura a la qual cosa, el grup Compromís, Esquerra Unida i els socialistes locals han bandejat per una ó o altra raó.

En aquest sentit, el grup Compromís ha demanat la dimissió de l'alcalde i sols després d'això, l'alcalde dimissionari hauria de convocar una mesa de negociacions per crear un govern de concentració. També demanen l'obertura d'un termini d'un mes per poder arribar a acord en aquest sentit i finalment sol·liciten que s'hi realitze una auditoria per conèixer la realitat econòmica de la municipalitat paternense.

Davant d'aquesta situació, la síndica portaveu popular i l'alcalde, han posat en marxa el ventilador per tal d'airejar la gestió dels anteriors governs municipals, al temps que insistien a demanar arrimar el muscle per remar junts en favor de la localitat, qüestió que ha estat rebatuda per la resta de representants polítics en el sentit que per remar junts s'ha de saber la direcció que ha de prendre la nau.

La senyera escorada cap a la dreta

Pere Rossell

Els assistents al plenari sobre l'estat del municipi, han pogut comprovar com la posició autoritària de l'alcalde de Paterna, s'ha vist soscavada i ha estat posada en tela de judici per la bancada del conjunt de l'oposició. Ho demostra la insistència i intensitat amb que ha posat en marxa el ventilador d'hipotètics casos foscos d'anteriors temps polítics. Ha sortit tot a relluir: militars, fires, compra de sòl, grans superfícies, forats negres econòmics...

Però aquesta determinació d'Agustí, contrastava amb la posició que mantenia la senyera valenciana en la sala de sessions, totalment escorada i inclinada cap a la dreta. Els presents desconeixen la raó i no encerten a endevinar si aquesta posició és premonitòria de la trencadissa de la política que imprimeix aquest arquitecte vingut a gestor, que no fa més que anunciar grans inversions però que no li qualla més que els viatges que li ofereix el president de la comunitat autònoma, perquè estiga tranquil i no tinga temptacions de presentar-li batalla.

Paterna no està com diu el seu alcalde. La gent del carrer ho sap, les associacions ciutadanes ho viuen i els partits polítics de l'oposició ho denuncien, però Agustí continua mirant cap a una altra direcció i camina pel senderol que li marca el seu partit des del carrer de Gènova, Quart i la plaça de Manises. Un camí i una trajectòria, que recorre com l'ase de la sènia, malgrat acceptar que farà un menjador social. Gràcies, senyor alcalde, per la lliçó d'economia i per desvetllar ara, que el futur d'aquesta ciutat passa per Corea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.