Política

CiU considera que l'aeroport de Girona és estratègic

Santi Vila insisteix a reclamar-ne la gestió

Vol augmentar la política comercial i fer l'estació del TAV

CiU vol potenciar l'aposta per l'aeroport de Girona en la propera legislatura. Aquest va ser el compromís que va prendre ahir el cap de llista, Santi Vila, en un acte en què es va presentar també el projecte per a l'estació del TAV de l'aeroport. A parer de CiU, es tracta d'una infraestructura estratègica per al desenvolupament de la demarcació, i destaquen que ha sigut el govern de la Generalitat qui s'hi ha compromès realment i amb polítiques actives. Segons Vila, “l'aeroport és de l'Estat, però volem consolidar-lo, malgrat que ara està segrestat per un model de gestió centralitzat impropi d'una democràcia moderna”. En aquest sentit, va insistir en la necessitat de canviar el model, i va dir que continuaran treballant des del govern i des del Congrés perquè la gestió sigui de la Generalitat.

De fet, Vila es va comprometre que el govern mantindrà i incrementarà la política comercial de l'aeroport a través d'accions de màrqueting per atraure companyies que hi operin, tal com ja es fa en l'actualitat: “Això s'ha fet des del territori perquè qui ho ha de fer, que és l'Estat, no ho fa, i si l'aeroport és potent i hem assegurat una oferta més diversificada és gràcies a això”.

L'estació del TAV

Vila també va parlar del projecte per fer una estació del TAV a l'aeroport aprofitant el punt d'avançament i estacionament de trens que ja existeix en la línia a l'altura de l'aeroport. Això permetria que l'obra no fos de grans dimensions i necessités només una inversió de 9 milions d'euros. La previsió és que hi hagués 1,2 milions de viatgers anuals. De fet, la Generalitat ja té molt avançat l'estudi informatiu, i la voluntat és tenir l'obra enllestida el 2014. “Tindrem una àrea intermodal que beneficiarà la connexió de l'aeroport amb Barcelona”, va dir. El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, va destacar que ja s'han iniciat converses amb Adif, i que hi ha bona predisposició per les dues parts. En l'acte també hi va ser el diputat Pere Macias, el delegat del govern, Eudald Casadesús, i alcaldes i regidors de Vilobí i Riudellots.

LA FRASE

Volem incrementar la política comercial de l'aeroport des del territori, perquè qui ho ha de fer no ho fa
Santi Vila
cap de llista de ciu per girona

Vídeos a la xarxa: ‘Contra la por, raons'

El cap de llista de CiU a la demarcació de Girona va penjar ahir diversos vídeos a internet titulats Contra la por, raons per desmentir els arguments apocalíptics dels contraris a la independència. Els vídeos estan penjats a Youtube i els promociona a través de les xarxes socials. S'hi poden veure declaracions dels líders del Partit Popular referents a temes culturals o d'infraestructures, rebatudes després per Santi Vila. “Hem volgut, en to distès, donar a conèixer una realitat clara i preocupant, sense banalitzar-ho, i mirant el futur en positiu”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.