Política

En el punt de mira mundial

Més d'un centenar de periodistes de tot el món s'han acreditat per seguir en directe la jornada electoral d'avui

L'allau de sol·licituds ha obligat CiU a ampliar substancialment l'espai reservat als periodistes

Per si hi havia algun dubte de l'interès que el procés obert a Catalunya arran de la manifestació de la Diada ha suscitat en l'àmbit internacional, més d'un centenar de periodistes de mitjans arribats des de tot el món s'han acreditat per seguir en directe la jornada electoral d'aquest vespre. L'allau de sol·licituds, molt superior a la de totes les conteses electorals celebrades fins ara, ha obligat a adaptar els serveis i els espais destinats als periodistes i ha causat no pocs problemes logístics als responsables de premsa de CiU, que és, amb diferència, la formació que ha aixecat més expectació entre els mitjans de tot el món.

Cent quinze periodistes procedents de 56 mitjans de quatre dels cinc continents –Oceania és l'únic que no hi serà representat– han demanat acreditacions per seguir Artur Mas en un moment o altre de la campanya que es va acabar divendres. La majoria són de diaris, seguits de televisions (26), ràdios (8) , diaris (9) i agències (9) i també han vingut quatre fotògrafs. Molts seran avui a l'hotel Majestic, el quarter general de la formació per a totes les nits electorals. La d'avui serà especial pel caràcter històric de la contesa, però també per la inusual presència d'enviats especials, que ha obligat els responsables de premsa de la federació a reservar més sales que les de costum a l'establiment i a adaptar la cobertura d'alguns serveis com ara el Wi-Fi per garantir unes bones condicions de treball als informadors.

Una situació semblant es viurà al Centre Internacional de Premsa del Parlament, un altre dels punts que concentrarà més periodistes durant la jornada i el lloc des d'on la vicepresidenta de l'executiu, Joana Ortega, anirà informant de qualsevol incident i oferint dades de participació. Uns 70 mitjans, dels quals 40 són estrangers, han demanat acreditacions per seguir la jornada electoral des d'allà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.