Política

Només un 10 per cent de votants al consolat espanyol de Perpinyà

Dels 3.898 catalans amb ciutadania espanyola residents a la Catalunya Nord només han votat 392

A Perpinyà els catalans del sud han pogut anat a votar al consolat durant tres dies, els 21, 22 i 23

Només 392 vots recollits al consolat espanyol de Perpinyà. Escassament 10 per cent del cens dels ciutadans de la Catalunya autònoma residents a la Catalunya Nord i els territoris occitans veïns. Per les eleccions catalanes el consolat d'Espanya a Perpinyà ha tingut la mesa electoral oberta els dies 21, 22 i 23 de les nou del matí a les cinc de la tarda. Hi podien votar els electors sud-catalans residents a la Catalunya Nord, i els departaments occitans de l'Auda i l'Arieja.

Hi ha actualment 3.898 electors sud-catalans que depenen del consolat de Perpinyà. Representen un 36 per cent del total dels ciutadans amb passaport espanyol dels tres departaments francesos representats a Perpinyà. En les passades eleccions generals espanyoles del 2011 només van votar 12 per cent dels ciutadans espanyols, catalans o no, inscrits al consolat de Perpinyà.

A la capital nord-catalana hi ha previstes dues vetllades per seguir els resultats a través de les televisions i ràdios sud-catalanes. La Casa de la Generalitat, delegació perpinyanesa del govern català, estarà oberta a tothom a partir de les vuit del vespre i el Casal Jaume I també organitza una vetllada, amb sopar inclòs. El Casal va ser l'organitzador de l'únic acte electoral la setmana passada on les diferents opcions electorals de la Catalunya autònoma van explicar els seus programes al públic nord-català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.