Política

Gandia trasllada el fem a un abocador il·legal de Múrcia

Compromís sol·licita la compareixença de l'alcalde, Arturo Torró, a les Corts perquè explique l'incompliment de les obligacions del pla zonal de residus

El diputat del grup parlamentari de Compromís, Juan Ponce, ha anunciat aquest matí a Gandia que ha sol·licitat la compareixença davant la comissió de Medi Ambient, de l'alcalde de Gandia, Arturo Torró, la consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, i el president del Consorci de Residus, “davant les reiterades informacions que alerten sobre l'incompliment per part de la localitat de les obligacions que estableix el pla zonal de residus de les sones X, XI, XII, àrea de gestió 2”.

Compromís també ha exigit una còpia íntegra de l'informe recentment encomanat pel Consorci per al desenvolupament de les previsions del pla zonal respecte a la gestió municipal dels residus a Gandia. Segons la portaveu de la formació a Gandia, Lorena Milvaques, aquest document denuncia que el consistori estaria enviant el fem que es produeix a la ciutat a un abocador de Múrcia, a 240 quilòmetres de distància, que no comptaria amb les autoritzacions pertinents per a funcionar com a espai receptor de residus. Milvaques assegura també que el fem arribava a aquest abocador sense haver sigut valorat prèviament.

Compromís va exigir a l'executiu de Torró que abandonara aquesta pràctica, però el tinent d'alcalde, Víctor Soler, va explicar que tot continuaria igual. “Pensem que estem davant d'un atemptat mediambiental que no té cap tipus de justificació en ple segle XXI i que s'hauria d'aturar ràpidament”, ha expressat la portaveu.

Finalment, el diputat ecologista ha presentat amb caràcter d'urgència una proposició no de llei perquè les Corts insten el Consell a dur a terme les actuacions necessàries per paralitzar tot abocament de residus que tinga com a origen el municipi de Gandia i que no complisca la legislació en vigor en matèria de residus. “No oblidem el gravíssim risc per a la salut de les persones i el medi ambient que suposa una gestió de residus inadequada o l'absència d'aquesta”. Ponce ha recordat que la llei de residus estableix l'obligació de la Generalitat de vetlar per l'adequada gestió de residus i la facultat inspectora de la conselleria competent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.