Política

Vila d'Abadal creu que els “dubtes” de Duran amb la independència han perjudicat Mas

L'alcalde de Vic i membre d'Unió considera que els electorals han vist més “fiable” l'aposta d'ERC pel projecte sobiranista

Considera que el dirigent d'Unió s'hauria d'haver mantingut “al marge” de la campanya de CiU

L'alcalde de Vic i excandidat a liderar UDC, Josep Maria Vila d'Abadal, ha lamentat aquest dimarts que els “dubtes” amb la independència de Catalunya del líder de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran, hagin influït en el retrocés electoral de la federació nacionalista.

En declaracions als mitjans després d'una reunió de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), ha assenyalat que els electors han vist més “fiable” l'aposta sobiranista d'ERC -que ha doblat els seus escons- perquè el seu projecte sobiranista s'ha exhibit de manera més clara.

“Em consta que votants clarament independentistes han cregut que era més fiable l'aposta d'ERC que la de CiU perquè hi havia menys fissures internes en aquest sentit i crec que això ha perjudicat en part els resultats del president Mas”, ha declarat.

Vila d'Abadal ha assenyalat que si Duran no era clarament partidari de la independència hauria d'haver-se mantingut “al marge” de la campanya, cosa que no ha fet ja que ha participat en nombrosos actes de CiU, entre els quals hi ha el de final de campanya al palau Sant Jordi.

En l'últim congrés d'UDC, l'alcalde de Vic va disputar la pugna per liderar el partit a Duran i va perdre, i s'ha mostrat partidari que el partit es declari obertament partidari de la independència de Catalunya en substitució de la seva aposta confederal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.