Política

La investigació a Sabadell arrenca d'una denúncia d'ICV el 2010

Iniciativa assegura que li van robar documents perquè sospitava de corrupció urbanística

La investigació dirigida pel jutjat d'instrucció 1 de Sabadell i la Fiscalia Anticorrupció sota el nom d'Operació Mercuri arrenca d'una denúncia que va presentar ICV davant dels Mossos d'Esquadra el 2010 pel robatori de dos ordinadors amb informació del partit i de presumptes corrupteles a l'Ajuntament, que finalment es van posar en coneixement de la Fiscalia.

Segons han explicat a Europa Press fonts del partit, van tenir coneixement de casos de presumpta corrupció urbanística al consistori --a través d'un confident-- i poc després els van robar els ordinadors on guardaven l'esmentada documentació, fet que van posar en coneixement de la policia catalana quan es va interposar la denúncia de robatori, el 25 de gener del 2010.

Els Mossos van recomanar llavors que la informació es remetés a la Fiscalia Anticorrupció, la qual va començar a investigar el cas, que ha desembocat al macrooperatiu policial durant el qual s'ha escorcollat el consistori i altres dependències municipals com les d'Urbanisme de Sabadell, s'han detingut 12 persones i s'han imputat 26 més, inclosos l'alcalde, Manuel Bustos, i el secretari d'organització del PSC, Daniel Fernández.

La denúncia del 2010 -a la qual hi ha tingut accés Europa Press-- presentada per la vicepresidenta, portaveu i regidora d'ICV, Carme Garcia, afirmava que els lladres havien entrat amb claus i havien obert la caixa forta --amagada a un armari-- sense causar-li danys.

Assegurava que “els autors han accedit per sostreure informació del partit sobre interessos públics per a la ciutadania i ho han fet amb claus”, i informava a la policia que hi podia haver dos exmembres del partit amb còpia de claus de la seu, al carrer Picañol.

Recollia, a més, que aquestes dues persones havien estat expulsades del partit el 2007 per “deslleialtat al facilitar informació d'ICV al Govern municipal del partit PSC de Sabadell”, i que, de fet, aquestes persones una vegada expulsades van passar a formar part dels socialistes.

D'altra banda, Entesa per Sabadell ha reclamat aquest dimarts en un comunicat el nomenament “immediat” d'un alcalde accidental en lloc de Bustos, perquè són “uns fets molt greus que justifiquen plenament que els imputats siguin separats temporalment dels seus càrrecs”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ANÀLISI

Ayuso i la “secessió fiscal” d’altres

Dolors Subirana Gou
Portaveu de Més Opcions per Ullà (MOU-AM), a l’oposició al ple

“Fem propostes assumibles, però les agafen com atacs”

Ullà

Tot i la distància, Gaza fa mal a Xatila

Xatila (Líban)
guerra a gaza

L’Exèrcit israelià aprova “plans operatius” en plena tensió amb l’Iran i Hezbol·là

barcelona
política

El Jovent Republicà també dona un “sí crític” i confirma la investidura d’Illa

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca un aeròdrom ucraïnès preparat per a rebre els F-16

barcelona
argentina

L’Executiu reglamenta la llei estrella de Milei que redueix l’Estat

barcelona
política

El Consell de la República també qüestiona l’investidura d’Illa

barcelona
regne unit

Starmer promet el “pes de la llei” contra els responsables de la violència

barcelona