Política

Picassent destina més d'un milió d'euros a ocupació

El Ple Municipal aprova un pressupost solidari, social i inversor per al 2013 on duplica partides adreçades a emergències familiars

El ple municipal aprovà dijous passat, amb els vots a favor del PSOE, i l'abstenció de PP i Compromís, els pressupostos per a l'any 2013, els quals ascendeixen a la quantitat total de 13.956.192,52 euros tant per als ingressos com per a les despeses. Uns pressupostos que són el reflex que l'Ajuntament, com a administració més pròxima a la ciutadania, és coneixedora de la situació en què es troben molts veïns i veïnes degut a la crisi que patim i és per això que s'aposta per l'augment de l'ocupació temporal i també, l'increment de les ajudes socials.

Per aquest motiu, dins l'Ajuntament, es mantenen totes les places ocupades per interins, funcionaris i laborals, els quals mantenen els seus salaris congelats. I, a més a més, es posa en marxa el Pla d'Ocupació Temporal 2013, al qual es destina més d'1 milió d'euros i què inclou dos grans punts d'actuació: Pla d'Ocupació Temporal per reforçar i mantenir els serveis públics i la millora de l'entorn urbà dotat amb 742.857,88 €. I per altra banda, el Pla Cojuntural d'Ocupació, amb 450.247,04 €, destinat al joves i a les persones aturades amb greu risc d'exclusió social.

Augmenten partides de Benestar Social

Per altra banda, les ajudes de la Regidoria de Benestar Social destinades a emergències socials s'han incrementat en un 100 %, passant de 40.000 € en 2012 a 80.000 € en 2013. Així mateix, s'ha augmentat notablement la subvenció a Càritas, que passa de 18.000 a 24.000 €. Les subvencions de beques per a llibres, transport jove, associacions i col·lectius socials mantenen les quantitats de 2012, així com els contractes de prestació de serveis de diferents entitats culturals locals. En contrapartida, els diners destinats a Festes es redueixen un 10 %.

No pugen els impostos

A més, a més, cal destacar que al igual que en anys anteriors, en 2013 no hi haurà cap increment dels impostos tant dels directes com dels indirectes. I pel que fa a les taxes i preus públics, alguns es mantenen, altres s'incrementen amb l'IPC, i hi hauran algunes que pugen un poc per compensar el cost del servei.

Finalment, quant a les inversions, es destinen un total de 899.039, 61 €, un 60 % més que en el 2012, les quals fan referència a millores en el poble com ara, asfaltat de carrers, camins rurals, eficiència energètica o la rehabilitació de la coberta del pavelló esportiu, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.