Política

Daniel Furió és l'endollat de Gandia d'aquesta setmana

Fill de la qui va ser número dos de Torró, Lola Moncho, és el gerent d'Iniciatives Públiques de Gandia

Torró compensava a Moncho després de deixar-la fora de la seua llista pels escàndols empresarials premiant el seu fill amb un sou de més de 60.000 euros a l'any

Aquesta setmana els socialistes de Gandia, destapen el nom de Daniel Furió Moncho, fill de la qui va ser número dos en el PP de Torró durant la legislatura passada, Lola Moncho, i que en l'actualitat és el gerent d'Iniciatives Públiques de Gandia (IPG), una tasca per la qual cobra la gens menyspreable quantitat de més de 60.000 euros a l'any.

Aquest càrrec col·locat a dit pel PP a un jove la trajectòria del qual no era massa important fins ara, va ser la manera que va tenir Torró de pagar-li a Moncho el fet de deixar-la fora de la seua llista electoral en 2011. Una acció que va arribar provocada pels escàndols empresarials de la que va ser regidora en l'Ajuntament de Gandia. Així, a les acaballes del curs polític, es va saber que l'empresa de Moncho havia estat implicada en una operació de compravenda amb el grup inversor de Torró d'un solar del polígon on s'ubica el futur Hospital comarcal.

També en els darrers mesos de la legislatura es va saber que l'empresa de Moncho havia estat treballant en la construcció de la residència universitària del Grau. Un fet curiós tenint en compte que Torró, uns mesos abans, havia anunciat accions legals contra aquest projecte perquè l'empresa constructora estava presumptament implicada en una trama corrupta. Una denúncia que no va arribar i que, curiosament, uns mesos després se sabia de la vinculació de Moncho amb el projecte.

Aquestes factures li van pesar a Moncho per tal de no anar en la llista electoral del PP. Un foc que va haver d'apagar Torró immediatament, donant-li al seu fill un treball des de l'administració pública amb un dels sous més elevats que paga l'Ajuntament de Gandia. Sens dubte, el silenci de Moncho era car.

A data de hui, Furió continua sent el gerent de l'empresa pública de Gandia, tot i que el desastre en que s'ha convertit la mercantil des de l'arribada del govern del PP és tal que Furió no acaba de superar els maldecaps que ha de patir per tal que quadren uns números que, pel que sembla, són difícilment justificables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.