Política

Les retallades del PP situen Paterna un lustre enrere

Compromís exigeix explicacions a la regidora Sara Álvaro sobre la gala benèfica d'Ajuda Solidària Paternina que patrocina l'Ajuntament

Compromís per Paterna considera que la política social del Partit Popular és una víctima més de les retallades de l'equip de govern d'aquest ajuntament, ja que per a 2013 la destralada que li peguen a la despesa social és d'un 13,59% menys de diners.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que el PP “ens ha portat a nivells pareguts als de 2007, quan va començar a governar al municipi. La promoció social, que és l'àrea des d'on es destinen els diners per a la despesa en polítiques socials, es queda per a 2013 en 1.990.642,56 euros. I si mirem al 2007, any ú de l'era del PP, els diners que hi destinaven era 1.947.600 euros”.

Partides com el Servei d'Ajuda a Domicili, la guarderia de la Coma o el programa Menjar a Casa, es caigueren del pressupost des de 2010 i des d'aleshores ni apareixen, ni es contemplen diners per a elles en 2013. Igual que el Consell de la Infància passa de zero euros en 2007 a 15.000 en l'any 2009, i que després no aparega cap xifra en els següents exercicis pressupostaris: 2010, 2011, 2012 i 2013.

Ramón assenyala que “actualment el PP està fent polítiques rentaconsciències en l'àmbit social, girant l'esquena a propostes en positiu, fetes des de l'oposició, com la nostra del banc d'aliments municipal. Tampoc fan uns pressupostos de caire social, com els proposats per Compromís: nosaltres renunciem a tindre més superàvit per a disposar de dos milions d'euros que serien íntegres per a despesa social”.

Per als components de Compromís per Paterna, ara ens trobem, dins de la política del PP més rància i del 'siente un pobre en su mesa' amb una gala benèfica que organitza l'entitat privada Ayuda Solidaria Paternina, inscrita com a tal l'1 d'octubre de 2012 amb la promoció i defensa dels interessos dels discapacitats com a objecte. Gala que el consistori patrocina sense que s'haja informat de res. És per això que els regidors d'aquest grup polític, exigeixen que la regidora de Garantia Social i Ocupació, Sara Álvaro, done explicacions sobre aquest tipus de patrocini a una entitat que fa quatre dies que s'ha creat i que ella llueix com la seua ONG particular. Una entitat que l'ajuntament avala i que ha aparegut com a 'banquet' d'aliments quinze dies després de la proposta de Compromís de crear un banc municipal d'aliments, lluny del seu objecte inicial de creació.

Dins de l'equip de govern del PP hi ha regidors que tenen al mateix ajuntament com la seua ONG particular, i altres com Sara Álvaro que es dediquen a gastar la seua àrea per a fer caritat i no justícia social, que és del que es tracta amb les polítiques socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jesús Naharro
Alcalde d’Abrera (PSC)

“Abrera és una gran cruïlla, que ha d’estar endreçada”

Barcelona
José Andrés Martín
Alternativa en Comú

“La majoria absoluta a Abrera és una anomalia, és personalista”

Abrera

La ròtula de molts eixos viaris

Abrera
ESCÒCIA

El líder escocès i de l’SNP reafirma la urgència de la independència

BARCELONA
VATICÀ

El papa inicia aquest dilluns una gira pel sud-est asiàtic i Oceania

BARCELONA
ESTATS UNITS

Trump defensa legalitzar el consum personal de marihuana a Florida

BARCELONA
EUROPA

L’extrema dreta guanya per primer cop unes eleccions regionals a Alemanya

BARCELONA
ESTAT FRANCÈS

Macron rep dilluns Cazeneuve, el seu nom preferit per a primer ministre

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Crida a la vaga general a Israel per forçar una treva i el retorn dels ostatges

BARCELONA