Política

Gandia perd bona cosa d'euros a mans de la Diputació

Orengo destapa que Gandia haurà de recórrer a un segon rescat del govern d'Espanya perquè el PP no ha complert ni un dels punts que va marcar en el Pla Econòmic i Financer aprovat en març

Els socialistes demanen la dimissió de Guillermo Barber

El portaveu i secretari general del PSPV-PSOE en l'Ajuntament de Gandia, José Manuel Orengo, ha insistit hui en el “desastre econòmic” al que està portant a la ciutat el govern del PP conduït “per la incapacitat i la irresponsabilitat de Torró i Guillermo Barber”.

Així, Orengo s'ha centrat en destapar les mentides del govern respecte a la recaptació d'impostos i la responsabilitat de Torró en el fet que Gandia haja de tornar a recórrer a un pla de rescat del govern d'Espanya.

Respecte al primer tema, i en relació a les declaracions realitzades per Torró a Ràdio Gandia on assegurava que la recaptació realitzada per la Diputació havia aportat 2,8 milions d'euros de rebuts pendents de cobrament, Orengo ha demostrat que aquesta xifra és ridícula respecte al que es venia recaptant en aquest mateix concepte quan era el consistori, amb l'OGIR, qui s'encarregava de la recaptació.

El síndic socialista ha lamentat que, amb la cessió de la recaptació a la Diputació de València, “Gandia ha perdut quasi dos milions d'euros”, i ha criticat que “Torró negue la realitat, com si vivira en un altre món, i tracte de convèncer als ciutadans de que és un bon gestor”.

És en aquest sentit on Orengo ha aprofitat per enllaçar amb la situació de “caos i desastre” del departament d'Economia de Guillermo Barber. I és que el portaveu socialista ha argumentat hui que Barber “no és capaç de treure uns pressupostos per a 2013 perquè no està capacitat per a fer-ho després d'haver incomplert els punts més importants del Pla Econòmic i Financer (PEF) que ell mateix i el seu govern van aprovar el passat mes de març, fa poc més de 8 mesos”.

Per això, Orengo ha assegurat que “és responsabilitat d'aquest govern i de les seues nefastes gestions que no s'haja seguit allò que se li va dir al Ministeri que es faria” i ara s'obliga a Gandia a acudir al nou pla de rescat perquè “Torró i Barber prefereixen pagar-li la hipoteca al propietari de la Citroën abans que el deute i les obligacions amb bancs i proveïdors”.

Per tot això, ha demanat “un canvi de rumb urgent amb la destitució de Guillermo Barber i el nomenament d'un substitut que siga una persona de pes polític que no tinga com a única carta de presentació ser un manat de Torró”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA
política

Torra i Borràs demanen que s’aixequi la suspensió de sou i feina als mossos investigats

barcelona

Els Bombers de Girona pendents de judici per l’1-0 demanen l’amnistia

GIRONA
bangladesh

El cap del Tribunal Suprem dimiteix davant les noves protestes

barcelona