Política

L'Ajuntament de Morella exigix que no eliminen el servei de Teleassistència

El ple aprova, amb els vots a favor de l'equip de govern, una moció perquè no s'elimine este servei que utilitzen més de 20 famílies

L'Ajuntament de Morella ha celebrat el plenari ordinari corresponent al mes de desembre. En ell, va destacar l'exigència a la Generalitat i la Diputació perquè no eliminen el servei de teleassistència, que es va aprovar amb els vots a favor del grup municipal socialista i l'abstenció del popular. Aquesta urgència es deu a que el IMSERSO ha anunciat a la Creu Roja que el servei no es prestarà des de l'1 de gener de 2013, llevat que altres administracions o els veïns ho financen. El consistori morellà ho considera un “servei de qualitat” per als majors, que gasten més de 20 famílies en la localitat i més de 3000 en la demarcació de Castelló i, per això, demana el seu manteniment.

Aquesta moció s'ha presentat després d'una reunió de l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la regidora de benestar social, Malú Blasco, amb membres de la Creu Roja provincial i comarcal. L'ONG ha advertit de l'eliminació o copagament del servei i del seu gradual traspàs a teleajuda.

La regidora Malú Blasco considera que “en estos moments de crisi, la prioritat de les administracions hauria de ser la protecció als més dèbils i no plantejar l'eliminació del servei o el copagament”. Per això, dóna el seu suport “al servei integrat que presta la Creu Roja i no a la solució que planteja la Diputació i que és un servei senzill i, que desatendria molts usuaris durant una nova valoració”.

A més d'aquest punt, en el ple, l'equip de govern va presentar quatre mocions més, en les que va obtenir el suport del grup populari en les què s'exigeix a la Generalitat Valenciana que no aplique la pujada de la taxa de subministrament d'aigua prevista, que actue d'urgència en el col·legi Mare de Déu de Vallivana, que no retire la subvenció per ser municipi turístic i que pague les anualitats que deu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El PP admet les necessitats “asimètriques” de finançament però vol una negociació multilateral

barcelona
Estats Units

Harris proposa “un nou camí” després d’una dècada de polarització política

Barcelona
Veneçuela

La UE acorda no reconèixer la “legitimitat democràtica” de Maduro

Barcelona
Guerra a Europa

Un avió de combat F-16 enviat pels Estats Units s’estavella a Ucraïna

Barcelona
Iran

L’ONU alerta que Teheran acumula cada vegada més urani enriquit

Barcelona
Guerra a Gaza

L’OMS anuncia un pacte amb Israel per vacunar contra la pòlio a la Franja

Barcelona
Europa

París i Londres acorden reforçar la cooperació sobre immigració irregular

Barcelona
Estats Units

ABBA reclama a Trump que no utilitzi la seva música per a la campanya

Barcelona
política

Rull visita Puigdemont i acusa el Suprem de posar traves a l’amnistia

barcelona