Política

Arrenca la cimera de partits en defensa de la immersió lingüística

La CUP participa finalment en la reunió que té lloc al Palau de la Generalitat

L'objectiu és donar un resposta unitària a l'avantprojecte de reforma educativa del ministre José Ignacio Wert

La cimera en defensa de la immersió lingüística ha arrencat ja al Palau de la Generalitat, amb la participació dels partits que estan a favor de la immersió lingüística i la permanent del Consell Escolar. La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) també s'ha afegit finalment a la trobada.

L'objectiu de la reunió, convocada pel president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, és donar una resposta unitària a l'avantprojecte de Llei Orgànica per la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) impulsada pel ministre d'Educació espanyol, José Ignacio Wert.

Tot i que en un principi la CUP no havia esta convidada a la cimera amb l'argument que fins ara no tenien representació parlamentària, dos membres de la formació, el diputat electe Quim Arrufat i Jordi Savia, un càrrec del partit, s'han presentat al Palau i han sol·licitat participar-hi. Artur Mas, ha decidit deixar-los entrar i acabar així amb la polèmica generada al voltant d'aquesta qüestió. I és que la CUP havia denunciat aquesta setmana que CiU estava “vetant” la seva participació en la cimera.

El cap de llista de la formació, David Fernández, ha celebraten una piulada a Twitter que els seus representats hagin accedit finalment a la reunió “via desobediència civil”. “La CUP es presenta a la cimera Wert, truca a la porta del Palau i entra. No ens cal permís per defensar #Somescola”, ha reblat.

La trobada d'aquest dimecres s'emmarca en una setmana de mobilitzacions de la comunitat educativa contra la reforma, que rebaixa el català d'assignatura troncal a especialitat i el situa com a quarta llengua. Després de la trobada se celebrarà el plenari del Consell Escolar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.