Política

Multitudinària manifestació a Castelló en defensa de la unitat de la llengua i la immersió

Milers de persones i més d'un centenar d'entitats participen en la commemoració del 80è aniversari de les Normes de Castelló

Reclament al president Fabra una solució per reprendre les emissions de TV3 al País Valencià

Milers de persones s'han manifestat aquest dissabte a Castelló de la Plana en commemoració del 80è aniversari de les Normes de Castelló, que van suposar el reconeixement de la unitat lingüística per part dels intel·lectuals valencians. En la concentració també s'ha defensat la unitat de la llengua i el seu paper vehicular a l'ensenyament.

La marxa, convocada pel col·lectiu Castelló per la Llengua, ha estat encapçalada per una gran senyera i per la pancarta Que no et retallen la llengua. Pels drets lingüístics i socials i ha comptat amb el suport de més de 150 entitats en defensa de la llengua vingudes d'arreu dels Països Catalans. També hi han assistit representants dels tres partits de l'oposició a les corts valencianes: PSPV, Compromís i EUPV.

El portaveu de la plataforma, Avel·lí Flors, ha explicat a Europa Press un dels objectius de la manifestació és mostrar el rebuig a l'avantprojecte de reforma educativa del ministre José Ignacio Wert, que “relega les llengües cooficials a una posició secundària”, així com defensar la immersió lingüística com l'únic model que garanteix que els alumnes surtin de l'escola dominant totes les llengües. De fet, la protesta d'aquest dissabte ha estat la primera resposta unitària de tota l'àrea lingüística contra la llei Wert.

A més, s'ha reclamat a l'actual president de la Generalitat Alberto Fabra, una solució a la interrupció de les emissions de TV3 al País Valencià “per responsabilitat i coherència”. En aquest sentit, han recordat que Fabra va criticar el tancament dels repetidors quan era alcalde de Castelló el 2012. Per la plataforma, la solució passa per un acord de reciprocitat entre les televisions públiques del País Valencià, Catalunya i les Balears.

També han denunciat “l'intent de privatització de Canal 9” i han mostrat la seva solidaritat amb els treballadors de l'ens, que afecta a gairebé 1.200 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona