Política

Núria de Gispert, escollida de nou presidenta del Parlament de Catalunya

La dirigent democristiana rep 79 vots a favor, 52 abstencions i 3 vots nuls

Anna Simó (ERC) i Lluís Coromines (CiU) ocuparan les dues vicepresidències de la X legislatura de la cambra

Miquel Iceta (PSC), Pere Calbó (PP), Josep Rull (CiU) i David Companyon (ICV) són elegits com a secretaris de la mesa del Parlament

Núria de Gispert i Català ha tornat a ser escollida presidenta del Parlament de Catalunya en aquesta desena legislatura, com estava previst. Després d'obrir la mesa i la sessió constituent, tots els diputats electes han iniciat la votació que ha atorgat la presidència a la democristiana amb 79 vots a favor, 52 abstencions i 3 vots nuls. Tampoc ha estat cap sorpresa que la vicepresidència primera sigui per a la republicana Anna Simó, que ha rebut 67 vots a favor, i que Lluís Coromines (CiU) ocupi la vicepresidència segona, amb 54 vots a favor. En aquesta segona votació han tornat ha haver-hi 3 vots nuls i 9 en blanc.

El secretari primer serà Miquel Iceta, que en la tercera i darrera votació del matí ha sumat 45 vots, i l'acompanyaran en les altres tres secretàries de la Mesa Pere Calbó, que ha aconseguit 35 suports, Josep Rull, que n'ha obtingut 26 i David Companyon, amb 16. Totes les votacions han estat secretes tal com marca el reglament del Parlament i els diputats han anat votant un a un en la urna.

Ara, un cop constituïda la cambra, De Gispert ha d'informar per escrit al rei i als presidents del Congrés i el Senat. En paral·lel, obrirà un període de consultes amb els líders dels partits per proposar un candidat a la presidència de la Generalitat, que s'haurà de votar en el debat d'investidura, en el màxim de deu dies hàbils a partir d'avui.

La diputada del PP Dolors Montserrat ha presidit el ple de la sessió constitutiva, en ser la diputada de més edat de la cambra, i l'han assistit els diputats més joves, José Antonio Coto, també del PP, i Marta Vilalta, d'ERC. En la seva intervenció Montserrat ha citat tots els presidents del Parlament, des d'Heribert Barrera a Núria de Gispert, per acabar recordant Salvador Espriu: “Que, ni en els moments més tensos, mai es trenquin els ponts de diàleg”.

Jordi Pujol, Ernest Maragall, José Montilla i Jordi Jané són alguns dels convidats presents aquest dilluns a la cambra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salvador illa

El filòsof seriós

política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA
política

Torra i Borràs demanen que s’aixequi la suspensió de sou i feina als mossos investigats

barcelona