Política

EU-Alcoi continua demanant un perímetre de protecció del nucli històric

La formació es planteja la possibilitat de seguir o no amb el procés judicial de l'Estambrera

Esquerra Unida segueix reclamant que es fixen els paràmetres de protecció del nucli històric d'Alcoi, una zona d'incontestable valor patrimonial i paisatgístic que cal preservar davant qualsevol element que puga alterar aquest àmbit, declarat Conjunt d'Interés Històricoartístic.

Per això, i per coherència amb la postura que fins ara ha mantingut la coalició alcoiana d'esquerres, el Grup Municipal d'EU a l'Ajuntament d'Alcoi va votar a la recent Junta de Govern celebrada al consistori, en contra de la decisió d'atorgar la legalització de les obres de la Fase I, Blocs 1 i 2, del conjunt residencial “La Estambrera”, amb un total de 49 habitatges i la urbanització annexa.

A més, EU també fonamenta aquesta decisió en les indicacions de l'advocat que representa els seus interessos en el procés, ja que encara no està tancat i podria tindre recorregut legal ja que es pot interposar recurs d'alçada, en tant que la Conselleria s'ha limitat a dir que en no ser el Pont de Sant Jordi un Bé d'Interés Cultural no necessita informes per part de Conselleria. Malgrat aquesta situació, de qualsevol manera, Esquerra Unida es planteja la possibilitat de seguir o no amb aquest procés judicial, i en breu ho debatrà internament per tal de prendre una decisió al respecte.

El portaveu d'Esquerra Unida a l'Ajuntament d'Alcoi Paco Agulló subratlla que “la nostra voluntat al llarg de tot aquest procés ha estat la de preservar el paisatge urbà alcoià, especialment l'entorn del Pont de Sant Jordi, d'una agressió com la que plantegen aquests edificis. Per això, creiem que els tribunals, malgrat el que diga Conselleria, han d'entendre que en aquest cas ha primat l'interés d'una constructora sobre el bé comú de tots els alcoians i alcoianes. Per coherència amb aquesta postura que hem mantingut des d'un primer moment hem votat en contra a la Junta de Govern, i creiem que aquests arguments són vigents malgrat el que diga Conselleria”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.