Política

L'oposició en contra dels pressupostos de l'ajuntament de Torrent

Els nacionalistes asseguren que el Pp s'ho gasta en pólvora de rei i en festes

Els socialistes diuen que són uns pressupostos irreals i destrellatats

Compromís per Torrent ha votat en contra dels pressupostos aprovats pel Partido Popular al considerar que no redistribuïxen despeses prescindibles cap a la creació d'ocupació, l'enfortiment del teixit industrial-comercial-agrari i el manteniment de despeses socials bàsiques.

Per als regidors de Compromís, Vicent Beguer i Maria Herrada, l'actual equip de govern “manca de solucions de futur per a Torrent i és presoner de la seua ruïnosa gestió des del 2007”.

En el pressupost destaquen la desaparició de partides socials bàsiques com el Pla de Salut dels col·legis, les ajudes a les ONG's, el xec del nounat, restauració de façanes i ascensors, així com la disminució de les d'ajudes a la primera vivenda, les ajudes farmacèutiques, a les viudes, la recuperació del valencià i la subvenció Recicla, que corregia la injusta taxa Tamer, i que ha minvat en 510.000€.

Des d'aquesta bancada s'ha aportat dades com per exemple els 5.793.836€ que l'Ajuntament destinarà en 2013 a pagar els interessos i l'amortització dels préstecs pendents a 31 de desembre de 2012 i que sumen un total de 65.609.510€, en contrast amb els 44.520.942€ que es devien a finals de l'exercici 2010. A més, Compromís apunta que l'increment de 10.000€ del punt d'aliments o la reducció de 8000€ als grups municipals són fum de botja del Partido Popular per a tapar la ruïnosa gestió econòmica des que assumiren l'alcaldia en 2007.

Compromís ha explicat que l'actual situació financera ha portat a l'Ajuntament a la prohibició d'inversions municipals degut als diferents Plans de Sanejament i pel Pla d'Ajust, al que s'ha vist obligat si volia obtenir finançament públic per part de l'Estat.

El PSOE denuncia

Per als socialistes torrentins, aquests pressupostos aprovats per la majoria absoluta del PP local, “no donen resposta a la realitat que necessita la ciutadania d'aquesta ciutat".

La bancada socialista assegura que dels més de tres mil milions, hauria d'eixir el finançament suficient per a dotar programes de família i de Benestar Social.

Per a Andrés Campos, síndic portaveu dels socialistes torrentins a l'Ajuntament d ela vila, “el PP de Torrent dóna suport als pressupostos més antisocials de la democràcia i fa retalls que perjudiquen seriosament la ciutadania”.

No és una rebequeria

Pere Rossell

Històricament, l'oposició cerca entrebancar l'acció de govern d'aquells que tenen aquesta responsabilitat, mitjançant el sistema de posar pals a les rodes dels pressupostos municipals. Però en aquesta ocasió, aquella històrica rebequeria, té un altre color i una tendència ben diferent o, almenys l'hauria de tenir.

Fa 33 anys que els ajuntaments són democràtics i des d'aleshores que s'han aprovat els pressupostos a base d ela força dels vots del partit que ha sustentat la majoria dins el plenari municipal. Vull dir, que sempre s'han aprovat per raons de força i mai per raons de pes o per raons de convenciment o necessitats o conveniència general.

Aquests pressupostos que tot just ara s'han aprovat amb la força dels vots del partit més conservador dels que es fan i es desfan, no s'haurien d'haver aprovat per la força dels vots, sinó per la força del convenciment.

Del convenciment de demanar a la Generalitat Valenciana que pague el que deu com també s'ha de demanar al govern de Rajoy que faça el mateix. Del convenciment que sols podem sortir del pou de silenci econòmic a base de cèntims procedents de les administracions públiques. Del convenciment que una ciutat com la nostra pot podrà tirar endavant a base de solucions caritatives i de submissió o subjugació. Eixe és el convenciment i, a partir d'ací, a potenciar una societat més lliure, més rica, més espavilada i més feliç, com deia el poeta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Un míssil balístic disparat des del Iemen activa les alarmes en el centre d’Israel

barcelona
Dídac Manresa Molins
Alcalde de Breda (ERC)

“Un dels objectius de legislatura és enllestir la redacció del POUM”

Breda
Política

El sentiment de catalanitat va a la baixa

Barcelona
amèrica del sud

Veneçuela deté dos bascos acusats de conspirar contra Maduro

barcelona
estats units

Trump promet deportacions a la ciutat sacsejada per les mentides

barcelona
guerra a gaza

Els atacs israelians contra el nord de la Franja causen una vintena de morts més

barcelona
guerra a europa

Rússia i Ucraïna intercanvien 206 presoners de guerra més

barcelona
política

Nova Esquerra aposta perquè el president d’ERC no sigui alhora candidat

barcelona
vaticà

Francesc demana als catòlics dels EUA votar “el mal menor"

barcelona