Política

Milers de persones es manifesten a Palma per l'autodeterminació dels Països Catalans

Crits d'independència durant la marxa la marxa convocada amb motiu de la Diada de Mallorca, que commemora la conquesta de l'illa per part de Jaume I

Oriol Junqueras, Joaquim Arrufat, dirigents de la coalició balear PSM-IV-ExM i personalitats de la societat civil també hi participen

Milers de persones han sortit al carrer aquests diumenge a Palma de Mallorca, convocats per la Plataforma 31D, per reclamar la independència dels Països Catalans. Els crits a favor de la independència han estat els més escoltats durant la marxa convocada per la Diada de Mallorca, el 31 de desembre, que commemora la conquesta de l'illa per part de les tropes de Jaume I.

Un dels portaveus de la plataforma organitzadora, Joan Mateu Ferrando, ha destacat que cada cop “hi ha més motius” per reclamar l'autodeterminació i ha defensat la importància que aquesta independència sigui conjunta, per a tots els Països Catalans.

En aquest sentit, s'ha manifestat també el president d'ERC, Oriol Junqueras, que ha participat la marxa, i que ha explicat que cada territori “ha de fer el seu camí”. Així, ha remarcat que no demanen a ningú que sigui independentista, sinó que siguin demòcrates i “deixin votar”. Junqueras ha destacat que els ciutadans de Balears tenen “tot el dret i la necessitat de decidir el seu propi futur”.

La manifestació ha comptat també amb la presència del diputat de la CUP al Parlament de Catalunya, Joaquim Arrufat, així com de dirigents de la coalició econacionalista balear PSM-IV-ExM i personalitats de la societat civil.

En el manifest que s'ha llegit s'ha explicitat la satisfacció de la plataforma i dels assistents per “l'augment de la consciència nacional” i per veure com el govern espanyol “ja no pot ocultar més” que el Principat de Catalunya està “molt a prop de la seva llibertat”.

Un Osborne sense banyes

Per la seva part, l'organització juvenil d'Esquerra Independentista Arran ha reivindicat l'autoria del tall parcial de les banyes i el front del toro d'Osborne de la finca de Son Real de Mallorca per ser un “símbol espanyolista” i de la dominació “a la qual està sotmesa l'illa i la resta dels Països Catalans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.