Política

Paterna conserva partides unflades pels lloguers de locals

Compromís denuncia una diferència pressupostària de 110.000 euros, previsions per a serveis inexistents i que els contractes de lloguer són de durada excessivament llarga

Compromís per Paterna, després d'obtindre la relació de contractes de lloguer que té en vigor l'ajuntament, confirma que hi ha diferències abismals entre la despesa compromesa per contracte i les previsions realitzades al pressupost municipal de Lorenzo Agustí. Una dada que en opinió d'aquesta formació política corrobora que “els comptes de Paterna estan unflats i fets amb insuficient rigor”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que les propostes fetes “al nostre pressupost alternatiu preveien una reducció en la despesa de lloguer, més quan el consistori disposa de locals municipals buits on ubicar els serveis públics sense haver de pagar lloguer”.

En aquest sentit, s'ha trobat una diferència entre les quantitats que figuren als contractes de lloguer i les previsions del Partit Popular, estes últimes superen en 110.000 euros la xifra facilitada pel departament de Contractació.

Per citar algun exemple, trobem que al 2013 han pressupostat 23.000 euros per al lloguer de l'Oficina del Parc Natural del Túria que ja no existeix i que tampoc hi ha cap contracte de lloguer. És a dir, s'inclou al pressupost municipal una despesa que no es paga. Un altre cas cridaner és el del consultori auxiliar de Lloma Llarga que, després d'anunciar un estalvi de 23.000 euros perquè van a reubicar-lo al centre cívic, resulta que realment s'estalviaran 16.000 euros que és el lloguer real del contracte.

Però el més evident és l'arrendament d'edificis de l'àrea de Promoció Social, on hi ha 120.800 euros pressupostats per a l'agència de col·locació del carrer Sant Marcial, quan el lloguer real segons contracte és de 27.647 euros a l'any.

Irregularitats

A més a més, “és inacceptable la durada excessiva d'alguns d'aquestos contractes. Ja que estem pagant 39.300 euros a l'any pel local de l'oficina de recaptació, amb un contracte d'una durada de 10 anys. És a dir en una dècada el local haurà costat 393.000 euros al poble de Paterna. O per parlar d'altre local, el del carrer Sant Marcial, que ha estat sense ocupar des que es lliuraren els nous jutjats, amb un cost anual de 26.647 euros i un contracte de 15 anys, de 2008 a 2023. Cal destacar que en 2008 ja es sabia quan anaven a iniciar-se els nous jutjats, per la qual cosa no té sentit fer un contracte per a 15 anys que a la ciutadania de Paterna ens costarà un total de 399.000 euros”.

Des de Compromís han proposat rebaixar aquestes partides i ajustar-les emprant els locals municipals buits, a més de renegociar els contractes vigents. Però el PP d'Agustí “continua malbaratant i fent comptes municipals irreals i sense rigor per justificar les retallades i les pujades d'impostos”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
pròxim orient

Israel investiga passaports fraudulents, inclòs al fill de Netanyahu

barcelona
POLÍTICA

Autobusos des de Girona per a rebre Puigdemont

GIRONA
rússia

Un tribunal rus rebutja el recurs d’apel·lació contra l’arrest de Iúlia Navàlnaia

barcelona
política

PSC i ERC signen l’acord d’investidura d’Illa

barcelona
àsia

Un tribunal de Bangladesh absol al nobel Yunus abans que lideri el govern interí

barcelona
guerra a europa

Putin acusa Ucraïna de “provocació a gran escala” per l’atac a Kursk

barcelona
política

ERC porta als jutjats l’anònim rebut pels grups municipals de Tarragona sobre el contracte de la brossa

Tarragona
tribunals

Dispositiu per a la detenció de Puigdemont en una Ciutadella blindada, i pendents del jutjat

barcelona
veneçuela

Els EUA donen suport a la mediació de Colòmbia, el Brasil i Mèxic

barcelona