Política

administracions

Alba Serra podria deixar l'alcaldia d'Amer en breu

Fonts properes al govern van assegurar ahir que es mantenen converses per decidir qui la rellevarà

Serra va mantenir ahir el seu mutisme habitual, i es va negar a fer cap declaració

L'alcaldessa d'Amer, Alba Serra (CiU), podria deixar l'alcaldia d'aquí un període de temps molt breu, segons fonts consultades ahir per aquest diari. De fet, Serra i la resta de regidors que formen el govern mantenen actualment converses periòdicament per decidir quin serà el seu relleu al capdavant de l'Ajuntament. L'alcaldessa ahir no va poder ser localitzada per aquest diari –un fet habitual, d'altra banda–, però a través del servei de premsa de CiU va manifestar que no vol fer cap declaració i que no plega. Malgrat la seva negativa, fonts properes al seu govern donen ja per fet que hi haurà relleu. Només falta decidir qui assumirà l'alcaldia. Les mateixes fonts van explicar que, de fet, l'alcaldessa no va gaire sovint a l'Ajuntament si no és per mantenir reunions amb la resta de l'equip de govern per decidir qui la rellevarà. La querella que va posar-li el cap de l'oposició, Xavier Targa (ERC), per l'afer dels pisos Baker sembla haver estat la gota que ha fet vessar el got en l'ànim de Serra. Aquest ha estat un dels temes en què l'alcaldessa s'ha manifestat amb més contundència, tant en unes declaracions que va fer a aquest diari fa mesos –en què era evident el seu ressentiment per la querella– com en les seves intervencions en un dels últims plens, en què va recriminar a Targa la querella.

A més, el conflicte obert per aquest afer també es va viure en la festa major de l'estiu passat, amb unes declaracions de l'alcaldessa que deixaven entreveure que el mal ambient polític podia fer-li repensar la seva continuïtat. Tret de les seves intervencions als plens, l'alcaldessa ha evitat tant com ha pogut haver de fer cap mena de declaració.

LA DATA

16.05.12
És la data
en què es va celebrar l'últim ple ordinari de l'Ajuntament d'Amer.

Mig any sense celebrar plens ordinaris

Una de les últimes decisions del govern va ser fitxar un gerent, acció que ERC va recórrer perquè ho considera innecessari per un municipi com Amer. El nou gerent, Sergi Baulida, cobra 3.500 euros mensuals per 25 hores setmanals. La contractació es va fer amb l'informe desfavorable de la secretària. A més, ERC ha denunciat a Governació que l'Ajuntament incompleix la llei perquè no celebra els plens ordinaris des de fa, al menys, mig any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.