Política

Baldoví ha analitzat la política agrària a Silla

Ha aprofitat la visita a la Fira de Sant Sebastià per mantenir contacte amb els sectors més castigats per la política de retalls del govern de Rajoy

El diputat de Compromís en el Congrés de Diputats ha visitat la Fira de Sant Sebastià, acompanyat del regidor de l'ajuntament, Josep Melero i la secretària del partit, Anna Perpinyà. El fet que durant el matí, encara que sense Sol, haja deixat de fer el vent dels dies anteriors, ha facilitat la presència del veïnat i visitants a la fira, malgrat que finalment hagen caigut quatre gotes.

Molts veïns han aprofitat per a saludar el diputat i dialogar breument, sobre tot sobre la crisi. Especialment hi han insistit els mateixos comerços expositors. Baldoví ha prestat especial atenció als estands agrícoles (Consell Agrari, AVA i la Unió) i als docents.

Anteriorment a la visita, Baldoví ha mantingut una xerrada-col·loqui, a la seu de Compromís i entre els temes tractats, ha estat el de l'intent del ministre Àrias Cañete de modificar l'actual i ancestral Confederació Hidrogràfica del Xúquer, atorgant a Castilla-La Manxa, en la nova Demarcació que proposa, el control sobre les aigües i eximint l'ajuntament d'Albacete del pagament de l'aigua que pren de l'embassament d'Alarcón.

Baldoví ha recordat que l'embassament és una obra pagada absolutament pels llauradors valencians i que els d'Albacete se n'aprofiten però negant-se a pagar, mentre que mantenen oberts una gran quantitat de pous il·legals, les extraccions dels quals són les causants del baix nivell de les aigües del riu. “La proposta del govern d'Espanya, expressada en la proposta de Reial Decret, és favorable als interessos que defensa la presidenta de Castella-La Manxa i secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal i, per tant, profundament lesiva per als interessos dels llauradors valencians”.

En aquest sentit, Baldoví ha assegurat que Compromís exigirà que Fabra defense els interessos dels regadius valencians, i el cabal ecològic necessari per a mantindre el Xúquer i l'Albufera vius. “Precisament la proposta de Reial Decret està en contra de la Directriu Marc de l'Aigua i per tant significa un greu incompliment de la normativa europea”.

Finalment el diputat ha assegurat que Compromís defensarà a Madrid els interessos valencians i concretament els dels usuaris del Xúquer, posant-se a disposició de tots els interessats per a la paralització del Reial Decret i perquè l'ajuntament d'Albacete pague els deutes que té contrets per la utilització de les aigües de l'embassament d'Alarcón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El TSJC denega aplicar l’amnistia als condemnats pel 9-N

barcelona
REGNE UNIT

La meitat dels ‘tories’ defensarien una fusió amb el partit de Farage

BARCELONA
política

Llach augura que ERC anirà cap al “suïcidi” si fa Illa president

barcelona
política

Wagensberg també tornarà de l’exili amb Rovira “dissabte o abans”

barcelona
ESPAI

El coet europeu Ariane 6 realitza amb èxit el seu primer enlairament

BARCELONA
política

Comín recorre al TGUE la decisió del Parlament Europeu de no acceptar-lo

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Escorcoll policial contra el germà de Pedro Sánchez a la Diputació de Badajoz

BARCELONA
ESTAT FRANCÈS

Qui com a primer ministre a França?

París
Josep Campmajó i Caparrós
ACTIVISTA A L’EXILI A CAUSA DEL CAS TSUNAMI

“El nostre ha estat un exili que als partits no els ha agradat”

GIRONA