Política

política municipal

L'alcaldessa d'Amer plega després de mesos de negar-ho

Alba Serra (CiU) va al·legar ahir motius personals, sense entrar en detalls, per deixar l'Ajuntament

Demà es farà oficial la seva renúncia i Narcís Junquera la substituirà de moment

Alba Serra (CiU) va presentar ahir la dimissió com a alcaldessa i regidora a l'Ajuntament d'Amer, que es farà efectiva en el ple extraordinari que se celebrarà demà a les 6 de la tarda. El relleu a l'alcaldia, però, encara no està acabat de definir. Albert Plana, que era el número 7 de la llista, és un candidat probable, però sembla que la militància estudia alguna altra possibilitat que no ha transcendit fins ara.

En la reunió que Alba Serra i la resta de regidors van mantenir dilluns al vespre, no va quedar clar tampoc qui serà el pròxim alcalde d'Amer. De moment, però, serà el primer tinent d'alcalde, Narcís Junquera, qui substituirà Alba Serra al capdavant de l'Ajuntament, ja a partir de demà.

Tot i que fa mesos que es parla que Alba Serra deixa l'alcaldia, ella sempre havia negat que plegava, tot i que en algunes declaracions que havia fet ja s'entreveia que no tenia intenció de continuar gaire temps. Paradoxalment, la dimissió va sorprendre ahir membres del seu propi equip. Després del ple, regidors i militants de CiU a Amer continuaran treballant per acabar de consensuar qui relleva Serra.

Narcís Junquera ja va ser alcalde el 2010, quan va accedir al càrrec després d'una moció de censura que va desbancar l'actual portaveu d'ERC, Xavier Targa, i abans també havia estat alcalde per CiU. En les últimes eleccions, la nova cap de llista, Alba Serra, va manifestar que una de les seves ambicions era desterrar les picabaralles polítiques. En un pla més concret, desenvolupar el POUM era un dels seus objectius, ja que, segons expliquen, els plànols que s'utilitzen a Amer són molt vells. En l'any i mig que ha estat alcaldessa, s'ha vist implicada en una querella presentada per Xavier Targa pels pisos Baker, tot i que aquest afer urbanístic ve d'abans que ella accedís a l'alcaldia. Serra no va voler fer cap declaració ahir, simplement es va limitar a dir que ha presentat la dimissió “per motius personals” i que explicarà la seva renúncia en el ple de demà.

Tensió amb l'oposició

Durant el seu curt mandat, Serra ha mantingut una relació molt tensa amb ERC, a l'oposició. Aquesta tensió, lluny d'afluixar, ha anat a més en els últims plens, amb intercanvis de retrets i acusacions. Una de les últimes decisions de l'equip de CiU, molt discutida per ERC, va ser la contractació del regidor de Cassà de la Selva Sergi Baulida com a gerent de l'Ajuntament. En el ple en què es va aprovar la compatibilitat de Baulida a Amer, Serra ja va deixar clar que no estava còmoda a l'Ajuntament. “Conviure en aquest Ajuntament no té preu”, va arribar a dir llavors.

LA XIFRA

591
dies
ha estat alcaldessa d'Amer Alba Serra, encapçalant la llista que va guanyar les eleccions el juny del 2011.

LA DATA

24.01.13
a les sis de la tarda
se celebrarà el ple en què Alba Serra presentarà la renúncia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Harris promet construir una “economia d’oportunitats” als EUA

barcelona
guerra a gaza

L’ONU acusa l’atac colon a Cisjordània a la política d’assentaments

barcelona
rússia

Rússia inclou en la llista de terroristes a aliats i advocats de Navalni

barcelona
guerra a europa

Rússia acusa a Occident d’estar al darrere de l’ofensiva ucraïnesa a Kursk

barcelona
guerra a europa

Els Països Baixos esperaran a la investigació del Nord Stream per reaccionar

barcelona
europa

Croàcia tindrà servei militar obligatori de dos mesos a partir de 2025

barcelona
guerra a europa

Ucraïna ataca de matinada un embarcador i un vaixell a Crimea

barcelona
guerra a gaza

Cinc morts en un bombardeig a la Franja enmig de les converses per un alto el foc

barcelona
política

Anuncien la presència de Puigdemont la setmana vinent a Prada

barcelona