Política

L'alcaldessa d'Amer plega dient que no és Joana d'Arc

Admet, en el ple de dimissió, que la querella de Xavier Targa contra ella la va desmuntar, i ho qualifica de fracàs “col·lectiu”

Ahir al vespre CiU es va reunir per continuar buscant un relleu

Alba Serra va deixar ahir l'alcaldia i la representació política a l'Ajuntament d'Amer després d'un any i mig al càrrec, en un ple tens, de cares llargues i que va acabar amb les llàgrimes de la que ja és exalcaldessa. El públic va omplir la sala, i entre els assistents hi havia l'exalcalde Josep Puigdemont, assegut a primera fila, i, al seu costat, el que sembla el relleu més probable, Albert Plana, que de fet entrarà com a regidor.

Si fins ara la incògnita era quan plegava Serra (gairebé tothom ho donava per fet des de l'octubre), ara l'interrogant és qui serà el proper alcalde. Pel que sembla, dels cinc regidors de CiU que queden, no n'hi ha cap que vulgui o pugui fer-se'n càrrec. A qui sí li fa il·lusió és a Plana (ho va reconèixer), però no té del tot el vistiplau del grup.

D'acord amb el que es va viure ahir, no és estrany que sigui complicat trobar un relleu.

Alba Serra va fer una intervenció molt breu, en la qual va al·legar motius personals per plegar. Va ser el torn, llavors, de Moisès Garcia (ERC). Tot i que va començar dient que no sabia si trobaria el to adient en un dia certament extraordinari, va continuar durant vint minuts carregant contra la gestió d'Alba Serra.

Ella va continuar la intervenció impertèrrita, però la seva calma aparent es va trencar en la següent intervenció, del regidor d'ERC Jordi Ollé, que va insistir a parlar de números i deutes que desapareixen. Davant la insistència d'Ollé a voler saber “com ha quedat l'Ajuntament”, Serra va aixecar el to de veu: “Millor del que jo l'he trobat!”

El portaveu d'ERC, Xavier Targa, va ser més breu i conciliador, i va deixar anar que creu que Serra no ha donat el millor que podia donar. “Potser tots aquí hem perdut una mica els papers”, va concedir, fet que va arrencar algun aplaudiment.

En la seva rèplica, Serra va acabar admetent que ha estat la querella que li va interposar Targa el que li va fer replantejar la seva vida. “La querella que em va posar no me la mereixo, sóc innocent, i això sí que m'ha fet molt de mal. I vostè ho sap. Aquí hi va haver un abans i un després”, va dir dolguda. A partir d'aquest moment no va poder contenir les llàgrimes, i el que serà alcalde en funcions, Narcís Junqueras, va prendre la paraula. Primer, per recriminar a l'oposició el to: “Heu estat molt desagradables. Quan una persona plega s'ha de ser cavaller i respectuós.” Després va dirigir-se directament al públic per avisar que cal reflexionar i canviar les coses perquè tot “agafa un caire perillós”.

No tenim cap rancúnia cap a la seva persona; com a figura política, en tot cas
Moisès Garcia
regidor d'erc'
Entre el bé comú i el personal, hi he pensat molt, i al final m'he dit: Joana d'Arc no sóc
Alba Serra
exalcaldessa (cIU)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.