Política

El gabinet que informa els premis “ciutat transparent” facturà tres anys a l'ajuntament de Torrent

L'oposició municipal denuncia com de car li ha eixit aquesta qualificació al conjunt de la població

Compromís per Torrent ha publicitat que el gabinet d'advocats presidit pel conseller de la ONG “Transparencia Internacional España”, Antonio Garrigues Walker, i que ha concedit a Torrent el premi a la ciutat més transparent, facturà serveis a l'Ajuntament de Torrent durant els anys 2009, 2010 i 2011.

En concret el grup municipal de Compromís ha explicat que durant l'any 2009 el gabinet de Garrigues facturà 29.249€ i 11.600€ en concepte de serveis professionals d'assessorament i representació en les reclamacions interposades per la prestació del servei públic de tractament de residus i la subvenció Fompa respectivament.

També, segons Compromís, en març de 2010 el gabinet de Garrigues va facturar a l'Ajuntament de Torrent 8.120€ per serveis professionals de personació i representació de l'Ajuntament en la impugnació de la subvenció RECICLA.

Posteriorment, ja en 2011, el despatx que presidix d'Antonio Garrigues, que va participar personalment en la concessió del premi de ciutat més transparent a Torrent, va assessorar novament l'Ajuntament.

En concret Compromís ha comunicat l'existència d'un informe, de Garrigues, de data 8 de juliol de 2011 justificant la privatització de l'organisme autònom Auditori de Torrent, un informe de data 15 de setembre de 2011 en relació a les al·legacions presentades sobre la dissolució de l'Auditori, un informe datat el 21 de setembre pel qual justifiquen la creació d'una societat municipal de capital públic, i finalment un informe de desembre de 2011 en el que es dóna llum verda a l'externalització de l'activitat de manteniment dels parcs i jardins de Torrent.

Aquestes factures, corresponents a 2011 han sigut demanades per Compromís en diferents Plens sense que l'equip de govern del PP les haja facilitat, una qüestió que evidencia la poca transparència que ha premiat la ONG del senyor Garrigues Walker.

Què té aquest gabinet tan beneït?

Pere Rossell

El portaveu de Compromís, Vicent Beguer, ha explicat que el tema ve de més llarg, atés que l'anterior alcaldessa de Torrent i actual consellera d'Educació, María José Catalá, va treballar per al despatx de Garrigues abans de formar part del grup municipal del PP de Torrent, al que entrà en qualitat d'assessora.

Beguer deixa a judici dels veïns i veïnes de Torrent si és correcte que un dels membres de la ONG que ha concedit el premi de la transparència a Torrent, li estiga facturant a l'Ajuntament mitjançant el seu bufet d'advocats, del qual és el president.

Si aquesta ONG vol transparència que consulten també a l'oposició i li expliquen al poble de Torrent si és transparent convocar un Ple sobre l'Estat de la Vila un dilluns a les 8 del matí, fent referència Beguer al proper Ple del dia 28 de gener, al que s'ha vist obligat a convocar el PP a instàncies de l'oposició.

El premi transparència a la gestió municipal té cert prestigi, però en aquesta ocasió, es veu a les clares, que ha estat mediatitzat perquè a la nova alcaldessa/assessora li cal deixar veure que ella gestiona millor que no la seua antecessora en el càrrec, època en què el Síndic de Comptes no obtenia informes amb trellat, de la gestió municipal que era incapaç de portar en clar el regidor García Hernández i que implicava la imatge d ela que ara és honorable consellera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.