Política

Clara Carbonell ha estat assenyalada com la recomanada de la setmana pel PSOE de Gandia

Carbonell és des de fa un any directora general de Medi Ambient, treball pel qual cobra prop de 40.000 euros a l'any

Ha estat vinculada des de sempre al PP, i durant la legislatura passada ja va gaudir d'un sou públic en el Grup Municipal Popular com a assessora

Aquesta setmana els socialistes destapen el nom de Clara Carbonell, vinculada des de sempre al PP i que ha patit modificacions en el seu càrrec en l'any i mig de legislatura com a conseqüència de les guerres internes del PP. Així, si quan va començar el mandat de Torró, Clara Carbonell es va convertir en un dels punts forts del govern, sent nomenada regidora no electa i incloent-la en la Junta de Govern Local en detriment de Bernardo Mendieta, actualment la seua rellevància és menor, tot i que el seu sou no s'ha vist pràcticament modificat.

I és que Carbonell s'inclou en el PP dintre de la corrent relacionada a Carla Ripoll, qui va ser número dos en les eleccions. Però les diferències entre Ripoll i Torró per la manera d'actuar del segon, van acabar amb la històrica militant del PP apartada de Gandia. Torró es va desfer de la única veu crítica que tenia al govern enviant-la a Madrid com a senadora.

Però Ripoll no va caure a soles, i en aquella segona remodelació de govern en sis mesos, Carbonell va ser una altra de les víctimes de Torró. Així, va passar d'estar en el selecte club de les regidories no electes a ser directora general de Medi Ambient. Un moviment que també la deixava fora de la Junta de Govern Local en detriment d'Ana Penalba.

Tot i aquesta reducció de pes i protagonisme dintre de l'organigrama del govern del PP, Carbonell percep un sou de prop de 40.000 euros anuals, encara que, pel que sembla, la seua tasca està extremadament supeditada a les ordres de Torró, qui ha gestionat directament i de manera nefasta el principal problema mediambiental que ha viscut Gandia en aquest temps: el conflicte del fem amb el consorci dels residus.

Prèviament, i com a responsable d'Urbanisme, va estar implicada en l'inici de l'expedient de la Citroën, que actualment es troba en els jutjats per possible delicte del govern, acusat d'haver pagat amb diners públics a una persona afí a ells. També va gestionar la construcció de dos camps de golf a Gandia, un dels quals no compta encara amb el permís de la Generalitat Valenciana i l'altre del que no se sap res més. Curiós que la responsable de Medi Ambient aposte pels camps de golf.

Carbonell va entrar al joc de la política ja fa uns quants anys. Sempre ha estat vinculada al PP, i durant la legislatura passada ja va gaudir d'un sou públic des del Grup Municipal del PP en l'Ajuntament de Gandia, sent assessora dels populars. Un càrrec que en esta legislatura ha eliminat el govern del PP en la seua intenció de debilitar a l'oposició i malgrat haver estat un càrrec que ells sempre van tenir quan no eren govern. La trajectòria política de Carbonell, però, passa ara per moments difícils des de que Carla Ripoll va ser ningunejada per Torró



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.