Política

El PP declina les propostes de l'oposició al plenari extraordinari de Torrent

L'oposició critica la forma i manera amb que s'ha convocat una sessió per analitzar l'estat de la ciutat

El síndic portaveu del partit que suporta la majoria absoluta de l'alcaldessa Empar Folgado, s'ha limitat a plantejar els punts afavoridors de la gestió dels conservadors torrentins a l'Ajuntament de la vila, basats única i exclusivament des de la perspectiva de les finances i els pressupostos.

Uns comptes que ha qualificat de “transparents, rigorosos i realistes per a la situació econòmica perquè travessa la ciutadania”, però que des de la perspectiva de la bancada de l'oposició dista molt de coincidir amb aquesta valoració que realitza el partit del governlocal.

L'allau de propostes fetes per les dues formacions polítiques opositores al llarg de la sessió de hui, ha caigut en sac foradat per al col·lectiu responsable de la governabilitat del poble, que s'ha limitat a presentar una visió positiva, encara que desfilajada, d'allò que la política conservadora procura portar endavant i ha actua més com a oposició de l'oposició que no com a partit en el govern.

El síndic portaveu popular, s'ha limitat a intervenir a la contra del que proposaven els altres representants polítics, en un plenari caracteritzat pel sopor produït per la lectura dels escrits que cada formació política portava elaborats prèviament i amb poc de marge d'improvisació pels intervinents.

No obstant això, tot i la cotilla que imposa un debat d'aquestes característiques, durant les més de tres hores de durada d'aquesta sessió, s'han pogut escoltar suggeriments, propostes de millora i iniciatives que podrien millorar l'estat de la vila, a poc que el grup majoritari fos més sensible al que passa realment al carrer d'aquesta localitat qualificada com a “gran ciutat”.

L'al·legació de no tenir competències en alguns dels temes proposats des de la bancada de l'oposició, ha servit al PP de Torrent, per decantar qualsevol proposta de millora feta en aquesta sessió maratoniana, relacionada amb la sanitat, la cultura, les infraestructures, els serveis, el benestar social, l'educació, el comerç local i la xarxa cívica i social, festiva i lúdica d'aquesta gran ciutat.

Una sessió, que ha basculat sobre tres grans blocs temàtics, que han procurat abraçar l'ampli espectre de la vida social, econòmica, política, cultural, educativa i ciutadana d'aquesta vila del vessant sud de la comarca de l'Horta.

Per imperatiu legal

Pere Rossell

La celebració d'aquesta mena de reunions i sessions extraordinàries a l'Ajuntament d'una vila que viu tenallada per la majoria absolutíssima del pensament conservador, anunciava ser pesada, tediosa i lenta, com en realitat s'ha mostrat aquesta primera experiència viscuda per la municipalitat més gran de la comarca de l'Horta per imperatiu legal.

Per conèixer la realitat de la ciutat que disposa de més d'11.000 aturats entre l'estructura social del poble, que manté bloquejades obres i serveis que havien estat promeses amb anterioritat i que puja els impostos i taxes sense tenir en compte la situació econòmica dels seus habitants, l'última cosa que s'ha de fer és tancar-se a l'escalforeta de la sala de sessions a les huit del matí i sense desdejunar.

El que s'ha de fer és escoltar la ciutadania, eixir al carrer, potenciar l'entramat associatiu d'aquesta vila que veu com, a poc a poc, es desmunten els fòrums d'opinió i participació. El que s'ha de fer no és —com s'ha fet hui— una suma de discursos desconnexos a mode d'un diàleg de tonyines.

La ciutadania es mereix un respecte i aquesta fórmula per la que s'ha optat per imperatiu legal, no interessa ja la ciutadania, com s'ha comprovat amb l'assistència de persones presents entre el públic. Ja s'hi veu com la política partidista local, ha perdut interés en una població que a les huit del matí d'un dilluns, està més pendent de posar-se a treballar que no d'anar a escoltar (en horari de treball) allò que diuen els representants polítics que dominen la (mala)gestió de l'Ajuntament.

Sols una xarxa social sanejada, sense mediacions, sense distorsions i sense pessebre, és capaç d'ajudar a fer una anàlisi com cal de la realitat de la nostra ciutat des dels sectors de la producció, de la participació, de la cultura i de la reivindicació laboral. Sols s'ha de saber escoltar i, com sempre ha dit el professor Rui de Ventós: la participació no se vigila, es propicia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.