Política

Símbols

L'àrbitre que no podia veure les estelades

Un col·legiat va obligar a retirar una bandera independentista dissabte a Balaguer abans de xiular un partit de bàsquet amateur

La federació el renya i li obre un expedient, i el club pregunta als socis si la volen deixar penjada

Un àrbitre de bàsquet de la territorial lleidatana va obligar a treure dissabte passat, sense al·legar cap motiu més enllà del seu rebuig ideològic, una estelada que el Club Bàsquet Balaguer havia penjat al seu pavelló. Des d'un parell de dies abans, amb motiu de l'organització de la Copa Federació, que reunia vuit equips de Ponent, el club havia decidit penjar la bandera en una paret preferent de la instal·lació, que és municipal.

Allí romania encara, sense cap problema, en iniciar-se els partits de lliga habituals del cap de setmana, en un parèntesi del torneig. El col·legiat, un veterà en aquesta faceta amateur, havia d'arbitrar un partit del cadet masculí i un altre del júnior femení. Ja abans del primer va demanar que es tragués l'estelada, però l'entrenador local, que és membre de la junta, s'hi va negar, tot i ser amenaçat de ser denunciat a la federació. L'àrbitre, però, hi tenia la banya posada, i va fer el mateix abans del segon duel. En aquest cas, el preparador, que no és a la junta, va cedir a l'exigència, i va decidir treure la bandera per evitar també que se suspengués el matx. Això sí, l'estelada va tornar a lloc un cop acabat, i va presidir tant la resta de partits del cap de setmana com l'entrega de premis del torneig.

“El tenim per una persona seriosa i professional, es tracta d'una simple discrepància amb les seves idees”, va explicar ahir Toni Salud, president del CB Balaguer, que treia ferro a l'assumpte, i deia que no demanarà cap sanció. Tot i això, la delegació lleidatana de la Federació Catalana de Bàsquet, arran de l'enrenou que es va crear a les xarxes socials, ha encetat una investigació, i ha demanat una versió per escrit dels fets, tant a l'àrbitre com al club. El delegat, Ferran Aril, va confirmar ahir que obrirà un expedient disciplinari al col·legiat, amb qui parlarà aquests dies, i que després ho avaluarà el comitè de competició, que el pot acabar sancionant, previsiblement, amb una o més jornades sense xiular. “La federació no valora la iniciativa del club, i entén que això és el que hauria d'haver fet l'àrbitre; va ser un error”, renya Aril.

El club ha obert una consulta entre els socis per si veuen bé que l'estelada quedi penjada al pavelló de manera definitiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Trump crea confusió i rebutja ara una esmena avortista a Florida

BARCELONA
Política

L’ANC convocarà una assemblea general per actualitzar el seu full de ruta

barcelona
GUERRA A GAZA

Primeres vacunes contra la pòlio, en una altra mortífera jornada d’atacs a la Franja

BARCELONA
ÀSIA

Manila i Pequín s’acusen d’un altre incident al mar de la Xina meridional

BARCELONA
GUERRA A GAZA

Quart dia d’incursió israeliana a Jenín, a la Cisjordània ocupada

BARCELONA
AMÈRICA LLATINA

El Brasil tanca la xarxa social X i eleva el to de la disputa amb Musk

BARCELONA
Política

El govern acaba la trobada a Poblet fixant les seves prioritats

barcelona
Política

Montero promet a les autonomies poder optar al finançament singular català

barcelona
GUERRA A EUROPA

El secretari general aliat justifica la incursió de Kíiv a Rússia

BARCELONA